back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Καββαθάς: Τα μέτρα δεν αγγίζουν τα σημερινά προβλήματα των επιχειρήσεων

Διαβάστε επίσης

Τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 86ης ΔΕΘ σχολίασε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου Κουμάντου o πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Ο κ. Καββαθάς εξέφρασε τον προβληματισμό του καθώς όπως είπε δεν διατυπώθηκαν ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τόνισε ωστόσο ότι τα μέτρα για τη στήριξη των εισοδημάτων των νοικοκυριών, που στηρίζουν και την αγορά, είναι θετικά.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό δεν αγγίζουν τα σημερινά προβλήματα των επιχειρήσεων. Είναι μεν  θετικά από τη στιγμή που βοηθούν την κοινωνία ωστόσο η επιχειρηματικότητα μπορεί να ωφεληθεί έμμεσα και όταν αυτά εφαρμοστούν»  ανέφερε.

‘Όπως επισήμανε η ελάφρυνση των πολιτών από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν αναμένεται να φανεί από το νέο έτος και ενώ ήδη θα διανύουμε έναν δύσκολο χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης. Πρόσθεσε δε, ότι περιμέναμε παρεμβάσεις ενεργειακής υποστήριξης για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αγωνίζονται να παραμείνουν σε λειτουργία.  «‘Έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας. Αυτή τη στιγμή ζούμε ένα τεράστιο πρόβλημα με το ενεργειακό που έχει επιπτώσεις και στις αγορές πρώτων υλών αλλά και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ενέργεια και δεν ακούσαμε ουσιαστικά μέτρα».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα