back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρεύμα: Επιδοτήσεις με κίνητρα και πέναλτι – Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Το τελικό σενάριο για τη διασύνδεση των επιδοτήσεων με κίνητρα και αντικίνητρα κατανάλωσης ρεύματος επεξεργάζεται η κυβέρνηση προκειμένου να ανακοινωθεί έως το τέλος του μήνα και να τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.

Το πρώτο, λοιπόν, σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η έξτρα επιχορήγηση των λογαριασμών ρεύματος εφόσον επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Για όσα νοικοκυριά η κατανάλωση αυξάνεται, τότε, λένε οι πληροφορίες οι επιπλέον κιλοβατώρες θα χρεώνονται με τις πραγματικές τιμές ρεύματος.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι μοντέλο επιδοτήσεων με κλίμακες κατανάλωσης ρεύματος ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των νοικοκυριών. Δηλαδή οι επιδοτήσεις να διαμορφώνεται ανάλογα με τα μέλη και τα δεδομένα του νοικοκυριού.

Τα μεγέθη της κατανάλωσης θα οριστούν με βάση ιστορικά και στατιστικά στοιχεία. Σε αυτό το μοντέλο είναι πιθανό να κουμπώσει και έξτρα επιδότηση για όσους μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος αλλά και μείωση της επιχορήγησης για όσους την αυξάνουν.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα