back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια – 14 Σεπτεμβρίου τα πρώτα ραντεβού

Διαβάστε επίσης

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της COVID-19, όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας μαζί με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου, τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα χρησιμοποιούνται ως αναμνηστική δόση και μόνο.

Επίσης τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα πρέπει να χορηγούνται τρεις μήνες μετά τη νόσηση.

Η επιτροπή Εμβολιασμών θα προχωρήσει σήμερα Τρίτη στην τελική επικύρωση των ομάδων στις οποίες θα πρέπει να χορηγηθούν . Όπως είπε η κα Θεοδωρίδου θα αφορά:

  • Όλα τα άτομα ηλικιας άνω των 60 ετών
  • άτομα ηλικίας 12 – 15 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου,
  • επαγγελματίες υγείας
  • όσους διαμένουν και εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ασθενών με χρόνια νοσήματα
  • φροντιστές ατόμων.

Σύμφωνα με την κα. Θεοδωρίδου, τα εμβόλια στηρίζονται στην mrna έκδοση και με βάση τις κλινικές μελέτες προκαλούν αύξηση των αντισωμάτων και καταπολεμούν τις παραλλαγές 1, 2 και 7 της Ομικρον.

Τα εμβόλια έχουν εγκριθεί για τις ηλικίες από την ηλικία των 12 ετών και άνω και προορίζονται μόνο για αναμνηστική δόση ανεξάρτητα από το είδος του εμβολίου που έγινε στον βασικό εμβολιασμό.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως λίγο μετά τις 6 το απόγευμα άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού.

Σήμερα – είπε – αναμένεται η έγκριση για τα πλήρως επικαιροποιημένα εμβόλια για τις παραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5, τα οποία θα χορηγηθούν στην Ελλάδα έως το τέλος του έτους. Να γίνουν, ωστόσο, μέσα στον Οκτώβριο, καθώς απαιτούνται δύο εβδομάδες μέχρι να αναπτυχθούν αντισώματα.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, στη χώρα μας έχουν γίνει 21,35 εκατομμύρια εμβολιασμοί και 7,6 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα