back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να αποκλιμακώσει την ένταση ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν

Διαβάστε επίσης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει να αποκλιμακωθεί η ένταση ανάμεσα στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

“Είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί ο ρόλος της Ρωσίας και ο ρόλος του Πούτιν προσωπικά”, στη διαμεσολάβηση ανάμεσα στις δύο χώρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Ο πρόεδρος καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συμβάλει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων στα σύνορα. Οι προσπάθειες αυτές συνεχίζονται”, πρόσθεσε.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται για τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας κατά μήκος των συνόρων.

Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Μόσχας κατέρρευσε σε λιγότερο από μία ώρα μετά την επίτευξή της σήμερα το πρωί, αν και η ένταση των εχθροπραξιών έχει μειωθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σε ομιλία του στη Βουλή.

Από την πλευρά του, το αρμενικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η ένταση των συγκρούσεων στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν “μειώθηκε σημαντικά” όμως η κατάσταση παραμένει “εξαιρετικά τεταμένη”.

“Στις 14:00 (13:00 ώρα Ελλάδας) η κατάσταση παρέμενε εξαιρετικά τεταμένη σε ορισμένα σημεία των συνόρων (…) Παρά τη σημαντική μείωση της έντασης των βομβαρδισμών, ο εχθρός συνεχίζει τις προσπάθειες προώθησης”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το αρμενικό υπουργείο Άμυνας.

Η νέα έξαρση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις δύο χώρες του νότιου Καυκάσου έχει προκαλέσει φόβους ότι μπορεί να ξεσπάσει ένας δεύτερος ολομέτωπος πόλεμος στον μετασοβιετικό κόσμο επιπλέον της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα