back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Bουλή-Εξεταστική Επιτροπή: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Θ. Δαραβίλλα-Αύριο η κατάθεση του Γ. Ρουμπάτη

Διαβάστε επίσης

Πολύωρη ήταν η κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ επί κυβερνήσεως Σαμαρά Θεόδωρου Δραβίλλα, που κατέθετε για περισσότερες από 5 ώρες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά το ζήτημα της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες επικαλούμενος την δική του εμπειρία ο κ Δραβίλλας χαρακτήρισε νόμιμη την επισύνδεση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς έφερε τις απαραίτητες υπογραφές των υπηρεσιακών στελεχών και της εισαγγελέως της ΕΥΠ.

Παράλληλα ο πρώην διοικητής υποστήριξε ότι επί δικής του θητείας δεν παρακολουθούνταν ούτε πολιτικοί ούτε ευρωβουλευτές ενώ διέψευσε ότι παρακολουθούσαν τα μετέπειτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Σαγιά και Στέργιο Πιτσιόρλα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο κ. Δραβίλας δέχτηκε ότι επί θητείας του υπήρξε έρευνα για την Οξία και πως το αίτημα κατατέθηκε από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αναφορικά με την καταστροφή υλικού ο κ Δραβίλας φέρεται να είπε πως η διαδικασία είναι τυπική, ότι συνέβαινε και επι ημερών του και πως ο ευρωπαϊκός μέσος όρος τήρησης αρχείων είναι εως 3 μήνες ενώ για την Ελλάδα η περίοδος αυξάνει από 6 εως 9 μήνες. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο κ Δραβίλλας φέρεται να είπε πως η καταστροφή εγγραφών και στοιχείων παρακολούθησης είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και πως δεν μπορεί να γίνει από λάθος η τυχαία.

Ακόμη ο κ. Δραβίλλας φέρεται να είπε πως το καθεστώς εχεμύθειας αφορά και τον ίδιο και πως θα μπορούσε να επικαλεστεί το απόρρητο εάν το έκρινε απαραίτητο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα