back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φεστιβάλ Κολωνού: Όλες οι εκδηλώσεις έως τις 26 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε επίσης

Φεστιβάλ Κολωνού 8 – 26 Σεπτεμβρίου 2022

Κοινό και αγαπημένοι καλλιτέχνες της μουσικής και του θεάτρου συναντιούνται καθημερινά στο θέατρο Κολωνού

Όλες οι εκδηλώσεις έως τις 26 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζεται έως τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Κολωνού του Δήμου Αθηναίων, το φεστιβάλ πολιτισμού και ψυχαγωγίας που έγινε θεσμός από το αθηναϊκό κοινό, στην ιστορική γειτονιά της πόλης, στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού. Οι κάτοικοι της πόλης υποδέχονται και φέτος το φθινόπωρο ποιοτικά κι ευχάριστα, με θέατρο και μουσική, μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Η εβδομάδα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, 19-26 Σεπτεμβρίου, ξεκινάει μουσικά τη Δευτέρα 19.9 με τη συναυλία «Οι παρέες ξανασμίγουν» και την πιο κεφάτη παρέα του ελληνικού τραγουδιού, τον Χρήστο Παπαδόπουλο, τον Λάμπρο Καρελά, τον Γιώργο Σαρρή, τον Θοδωρή Παπαδόπουλο και τον Βασίλη Κορδάτο. Το πρόγραμμα συνεχίζεται, με μία από τις μεγάλες θεατρικές παραγωγές του καλοκαιριού, τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη από το Θέατρο Πορεία, με τους Γιάννη Στάνκογλου, Αλέκο Συσσοβίτη, Ιωάννη Παπαζήση κ.α.

Την Τετάρτη 21.9 στο θέατρο θα κυριαρχήσει η αίγλη της κλασικής μουσικής με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα, όπου θα ακουστούν έργα κορυφαίων κλασικών συνθετών.

Την Πέμπτη 22.9 επιστρέφουμε στο ελληνική μουσική σκηνή με έναν σπουδαίο Έλληνα συνθέτη, τον Χρήστο Νικολόπουλο, πλαισιωμένο από δύο γνήσιες λαϊκές φωνές, την Πίτσα Παπαδοπούλου και τον Στέλιο Διονυσίου.

Την Παρασκευή 23.9 το κοινό θα παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» σε σκηνοθεσία Λάμπρου Λιάβας και Άννας Βαγενά από το Θέατρο «Μεταξουργείο», βασισμένη στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης».

Η σκηνή του θεάτρου θα φιλοξενήσει το Σάββατο 24.9 τον Δημήτρη Μπάση, έναν από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του, ο οποίος θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και μεγάλων δημιουργών.

Ακολουθεί την Κυριακή 25.9, η θεατρική παράσταση «Το χρονικό των δέκα Ημερών – Αϊβαλί 1922» σε δραματουργική επεξεργασία- σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου με τους Μαρίνα Χρονοπούλου, Αγγελική Καρυστινού, Ηρώ Σαΐα, Μάνια Παπαδημητρίου και Βαγγέλη Ψωμά, η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο «Το χρονικό των 10 ημερών», ένα ημερολόγιο της Αγάπης Μολυβιάτη-Βενέζη.

Η αυλαία του Φεστιβάλ Κολωνού 2022 πέφτει τη Δευτέρα 26.9 με την θεατρική παράσταση «Δέσποινα του… κανενού» σε σκηνοθεσία Νικολέτας Βλαβιανού, μία σύνθεση κειμένων και καταγεγραμμένων αληθινών μαρτυριών Μικρασιατών προσφύγων, καθώς και επιστολών στρατιωτών από το μέτωπο της Μικράς Ασίας, με τους Μόνικα Κολοκοτρώνη, Νικήτα Αναστόπουλο, Αντώνη Βαρθαλίτη, Γιοβάννα Μακκά και Άντα Κουγιά.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Δευτέρα 19.09 – 21.00
Συναυλία
«Οι παρέες ξανασμίγουν»
Χρήστος Παπαδόπουλος, Λάμπρος Καρελάς, Γιώργος Σαρρής, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Βασίλης Κορδάτος
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)
Προπώληση εδώ

 

Τρίτη 20.09 – 21.00
Θεατρική παράσταση
«Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη από το Θέατρο Πορεία με τους Γιάννη Στάνκογλου, Αλέκο Συσσοβίτη, Ιωάννη Παπαζήση κ.α.
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)
Προπώληση εδώ

 

Τετάρτη 21.09 – 21.00
Συναυλία
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
Θα ακουστούν η εισαγωγή κοντσέρτου «Στο φθινόπωρο» του Edvard Grieg, η «Σερενάτα» για έγχορδα του Josef Suk, οι «Εβρίδες» του Felix Mendelssohn και η 5η Συμφωνία του Franz Schubert.
Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου
Διάθεση δελτίων εισόδου εδώ

 

Πέμπτη 22.09 – 21.00
Συναυλία
Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιος Διονυσίου
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)
Προπώληση εδώ

 

Παρασκευή 23.09 21:00
Θεατρική παράσταση
«Αγγέλα Παπάζογλου» σε σκηνοθεσία Λάμπρου Λιάβας και Άννας Βαγενά από το Θέατρο «Μεταξουργείο»
Μία παράσταση με την Άννα Βαγενά, βασισμένη στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης». Στον ρόλο της αναγνώστριας η Ασπασία Μπατατόλη.
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)
Προπώληση εδώ

 

Σάββατο 24. – 21.00
Συναυλία
Δημήτρης Μπάσης
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)
Προπώληση εδώ

 

Κυριακή 25.09 – 21.00
Θεατρική παράσταση
«Το χρονικό των δέκα Ημερών – Αϊβαλί 1922» σε δραματουργική επεξεργασία- σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου με τους Μαρίνα Χρονοπούλου, Αγγελική Καρυστινού, Ηρώ Σαΐα, Μάνια Παπαδημητρίου και Βαγγέλη Ψωμά
Η παράσταση είναι βασισμένη στο βιβλίο «Το χρονικό των 10 ημερών», ένα ημερολόγιο της Αγάπης Μολυβιάτη-Βενέζη.
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)
Προπώληση εδώ

 

Δευτέρα 26.09 – 21.00
Θεατρική παράσταση
«Δέσποινα του… κανενού» σε σκηνοθεσία Νικολέτας Βλαβιανού με τους Νικολέτα Βλαβιανού, Μόνικα Κολοκοτρώνη, Νικήτα Αναστόπουλο, Αντώνη Βαρθαλίτη, Γιοβάννα Μακκά και Άντα Κουγιά
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)
Προπώληση εδώ

Προπώληση εισιτηρίων/ Διάθεση δελτίων εισόδου:
https://www.ticketservices.gr/event/festival-kolonou/

Πώληση εισιτηρίων και διάθεση δελτίων εισόδου θα πραγματοποιείται και δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης στο θέατρο Κολωνού, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

** Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί

Το θέατρο Κολωνού είναι προσβάσιμο σε Άτομα με Αναπηρία.

Θέατρο Κολωνού
Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός Πρόσβαση στο θέατρο Κολωνού:

Γραμμή Μετρό 2: στάση Σεπόλια & στάση Σταθμός Λαρίσης
Λεωφορειακές γραμμές: 057 (στάσεις Καλλιπόλεως, Ηλέκτρας), Α13 (στάση Αρμονία), Α10 και Β10 (στάση Δομοκού)
Γραμμή Τρόλεϊ: 12 (στάση Αρμονία) & 1 (στάση Δομοκού)

Πληροφορίες: www.opanda.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα