back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

N. Ανδρουλάκης από τη ΔΕΘ: Το «όλα στο φως» έχει μετατραπεί σε «όλα στο σκοτάδι»

Διαβάστε επίσης

Η πορεία της οικονομίας εν μέσω ενεργειακής κρίσης αλλά και το θέμα των παρακολουθήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη από το βήμα της 86ης ΔΕΘ.

Βιώνουμε την πλήρη αποκαθήλωση του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη ενός αδιαφανούς συστήματος εξουσίας. «Το όλα στο φως έχει μετατραπεί πλέον σε όλα στο σκοτάδι». Η στρατηγική Μητσοτάκη είναι η στρατηγική της πλήρους συγκάλυψης, υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης με καλεί να πάω να ενημερωθώ από την ΕΥΠ δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας ότι ο νόμος επιτρέπει στον πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο. Αυτό που ζητώ είναι και νόμιμο και ηθικό , πριν τις εκλογές να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Αυτή η παράταξη θεμελίωσε τη δημοκρατία και δεν πρόκειται να οδηγήσει σε καμία συγκάλυψη.

Αναφερόμενος στη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, πριν απο την απομάκρυνσή και μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ο κ. Ανδρουλάκης παρέπεμψε στο βιβλίο του Τζωρτζ Όργουελ “Ο Μεγάλος Αδελφός”, λέγοντας χαρακτηριστικά “Αν ζούσε ο Όργουελ για να ξαναγράψει το βιβλίο, θα μπορούσε να γράψει για τον “μεγάλο ανιψιό”.

Τι θέλει να πει ο πρωθυπουργός με τον όρο τερατογενέσεις και με τα ψευτοδιλήμματα που θέτει, αναρωτήθηκε ο κ.Ανδρουλάκης παραπέμποντας στη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού απο τη ΔΕΘ. Όλα αυτά έχουν μια παράμετρο, στόχος τους είναι η δημοκρατική παράταξη γιατί υπάρχει ιστορική μνήμη, εμείς δεν πρωταγωνιστήσαμε ποτέ σε πολιτική τερατογένεση, απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης και στο κεντρικό κυβερνητικό σύνθημα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης περί “συνέπειας, συνέχειας και σταθερότητας” αντέτεινε το ασυνέπεια , πισωγύρισμα και αστάθεια, επικρίνοντας τη διακυβέρνηση της ΝΔ.

Το καθαρό δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό και την αδικία ,ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ απο το βήμα της 86ης ΔΕΘ και πρόσθεσε:

Η χώρα μας χρειάζεται εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για την ανάταση της οικονομίας και των θεσμών της δημοκρατίας με ένα βιώσιμο τρόπο ανάπτυξης . Οι πολίτες να επιλέξουν έναν γνήσιο προοδευτικό πρόγραμμα μεταξύ δυο κακών επιλογών , σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης. Το δίλημμα δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος αλλά δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό και την αδικία.

Σχολιάζοντας όσα ακούγονται αν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ βγαίνει ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: μόνο μέλημα τους είναι η καρέκλα και η εξουσία, παρακολουθήσεις και κάλπικα δημοψηφίσματα. Η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα. Έχουμε ευθύνη να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες του λαού . Δεν θα γίνουμε εμείς διαχειριστές της οργής, όπως έκαναν αυτοί τα προηγούμενα χρόνια, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ενεργειακή κρίση
Η φετινή ΔΕΘ διεξάγεται κάτω από συνθήκες γεωπολιτικής αβεβαιότητας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση. Εγκάλεσε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας οτι με τη σφραγίδα των δύο προχώρησε η βίαιη απολιγνιτοποίηση και αυξήθηκε η εξάρτηση κατά 25% από το φυσικό αέριο. Η κυβέρνηση -όπως είπε-συνεχίζει να πριμοδοτεί τα κέρδη των ηλεκτροπαραγωγών, και επανέλαβε μεταξύ άλλων την πρόταση για πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και μείωση του ΦΠΑ στα αγαθά. Πρότεινε επίσης την επαναφορά μιας μορφής ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους και δωρεάν πρόσβαση στις αστικές συγκοινωνίες και στο μετρό για όλους τους ευάλωτους πολίτες.

Ελληνοτουρκικά
Αυτή η ομιλία γίνεται σε ιστορική μέρα για το έθνος, για την γενοκτονία του μικρασιατικού ελληνισμού, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης ξεκινώντας την τοποθέτηση του. 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, διδακτικό είναι να θυμόμαστε που οδήγησε ο διχασμός και η μισαλλοδοξία. Η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας είναι μια χίμαιρα ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης για αυτό -όπως τόνισε-είναι απαραίτητη η επιβολή αυτοματοποιημένων κυρώσεων. Δεν μπορεί να λείπει το εμπάργκο όπλων , δεν νοείται συμμαχικές δυνάμεις να εξοπλίζουν ένα διεθνή ταραξία , ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό, δήλωσε ο κ.Ανδρουλάκης και ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές στα δύσκολα χρόνια αλλά εμείς είμαστε μια παράταξη φτιαγμένη για τα δύσκολα. Εμείς θα προχωρήσουμε με την κοινωνία στο προσκήνιο γιατί το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι δημοκρατική ανατροπή με το ΠΑΣΟΚ ή ανοχή στον καθεστωτισμό, στο λαϊκισμό , στον ελιτισμό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αύριο στις 11.30 το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη τύπου του κ. Ανδρουλάκη.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα