back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανήσυχος ο Νίκος Δένδιας για την τουρκική προκλητικότητα

Διαβάστε επίσης

Ανήσυχος για τη συμπεριφορά της Τουρκίας λόγω της κλιμάκωσης των προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας, εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο κ. Δένδιας προσδιόρισε ως σημείο καμπής στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, το τουρκολιβυκό μνημόνιο, εκτιμώντας ότι μετά από αυτό δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης με τη γείτονα, η οποία εγκλωβίζεται σε μια αδιέξοδη πολιτική που επιδεινώνει τις σχέσεις της και με την Αίγυπτο, αλλά δημιουργεί και διεθνείς αντιδράσεις. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αναρωτήθηκε γιατί αν και η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Βόσπορο διεξήχθη σε καλό κλίμα,η Άγκυρα άλλαξε στάση, την οποία ο ίδιος αδυνατεί να εξηγήσει.

Ο υπουργός Εξωτερικών θύμισε επίσης, το δόγμα που ίσχυε επί Κωνσταντίνου Καραμανλή για αναλογία στους εξοπλισμούς, 7 προς 10 υπέρ της Τουρκίας, το οποίο παρέμενε στόχος της αμυντικής εξωτερικής πολιτικής μας για χρόνια, παρατηρώντας ότι αυτό πλέον έχει ανατρέπει και έχει γίνει 10-0 υπέρ της Ελλάδας.

Ο κ. Δένδιας, μιλώντας στη συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή το νομοσχέδιο για την επικύρωση των πρωτοκόλλων ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εξέφρασε την ικανοποίησή του που η τουρκική κοινή γνώμη, όπως έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση, δεν αγοράζει -όπως είπε- το ανθελληνικό αφήγημα και παραλήρημα που διακατέχει όλο το τουρκικό πολιτικό σύστημα.

«Η τουρκική αντιπολίτευση λέει χειρότερα από αυτά που λέει η ηγεσία», σχολίασε.

Τα πρωτόκολλα ένταξης των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, επικυρώθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής,καθώς θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ,του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ενώ αρνητική εκείνοι του ΚΚΕ,της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα