back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παραιτήσεις εκπαιδευτικών, λόγω έλλειψης στέγης, στα ελληνικά νησιά 

Διαβάστε επίσης

Σε παραίτηση οδηγούνται  αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γιατί δεν βρίσκουν σπίτια να μείνουν στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Πολλοί αναγκάζονται να κοιμούνται στα αυτοκίνητα τους ή σε παραλίες. Σύμφωνα με καταγγελίες στοιβάζονται τέσσερα και πέντε άτομα μέσα σε ένα διαμέρισμα, είτε τους αναγκάζουν να πληρώσουν 80 και 90 ευρώ την ημέρα, σαν να είναι τουρίστες. Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν, επίσης, παράνομες μισθώσεις σπιτιών, υπέρογκα ποσά για ενοίκιο και εκδίωξη από τις κατοικίες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Να παραχωρηθούν άμεσα στους εκπαιδευτικούς καταλύματα από τους δήμους με λογικό αντίτιμο ζητά  η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

«Το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις τουριστικές περιοχές δυστυχώς συνεχίζεται και επιδεινώνεται μέρα με την μέρα καθώς η τουριστική περίοδος έχει επιμηκυνθεί. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε εικόνα από τις παραιτήσεις και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί και είναι σημαντικό να γίνουν άμεσα οι αντικαταστάσεις από την επόμενη σειρά των αναπληρωτών. Οι αντικαταστάσεις συνήθως διαρκούν από μιά εβδομάδα έως δύο μήνες», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου. «Έχουμε ζητήσει από το υπουργείο την επίσπευση των διαδικασιών για την αντικατάσταση όσων παραιτούνται ή αρνούνται».

«Οι συνάδελφοι είναι σε απόγνωση σε πολλές τουριστικές περιοχές, είναι αδύνατον να βρουν καταλύματα και μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες ότι στοιβάζονται τέσσερα και πέντε άτομα μέσα σε ένα διαμέρισμα, είτε τους αναγκάζουν να πληρώσουν 80 και 90 ευρώ την ημέρα, σαν να είναι τουρίστες. Υπάρχει η καταγγελία από το Ηράκλειο Κρήτης όπου εκπαιδευτικοί κοιμούνται στο… αυτοκίνητο, και άλλοι στην παραλία. Θα πρέπει οι δήμοι άμεσα να αναλάβουν πρωτοβουλία και να καταβάλουν 10.000 – 20.000 ευρώ σε μικρά ξενοδοχεία και να τα επινοικιάσουν και να τα διαθέσουν στους εκπαιδευτικούς. Είναι η μοναδική άμεση λύση. Παρέχοντας στέγαση στους εκπαιδευτικούς ουσιαστικά βοηθούν στην εκπαίδευση των παιδιών τους», επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνου.

«Έχουμε ήδη κάνει μια συνάντηση με το υπουργείο Παιδείας ενημερώσαμε για το θέμα και καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Τα επόμενα βήματα είναι να συναντηθούμε και με το υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ για να βρεθεί μία λύση σε γενική κατεύθυνση και όχι μεμονωμένο και σε τοπικό επίπεδο», σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Καλλιόπη Ασλανίδου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα