back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φον ντερ Λάιεν: Σε καλό δρόμο η ενταξιακή διαδικασία της Ουκρανίας

Διαβάστε επίσης

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα ότι εντυπωσιάστηκε με την ταχύτητα με την οποία προχωράει η Ουκρανία στις προσπάθειές της για ένταξη στην ΕΕ.

“Η ενταξιακή διαδικασία βρίσκεται σε καλό δρόμο. Είναι εντυπωσιακό να βλέπω την ταχύτητα, την αποφασιστικότητα, την ακρίβεια με την οποία προοδεύετε”, δήλωσε η φον ντερ Λάιεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η φον ντερ Λάιεν, η οποία έφτασε χθες, Τετάρτη, στο Κίεβο για να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο, πρόσθεσε ότι η ΕΕ χρειάζεται να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα για να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία έχει “περισσότερες επιχειρήσεις, περισσότερα έσοδα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στην κοινή συνέντευξη τύπου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αποτελούν προτεραιότητα για την χώρα του καθώς προσπαθεί να προστατέψει τις πόλεις και τις κωμοπόλεις από τα ρωσικά πλήγματα και επισήμανε, ότι η Ουκρανία δεν έχει λάβει ακόμη μια θετική απάντηση από το Ισραήλ για το ενδεχόμενο να προμηθευτεί συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Ο Ζελένσκι είπε ότι συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που είχαν υποσχεθεί προηγουμένως η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν φθάσει ακόμη στην Ουκρανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα