back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α. Ροϊλός: Το να παίζεις αρχαία τραγωδία σε αρχαίο θέατρο είναι μια τελείως διαφορετική βιωματική κατάσταση

Διαβάστε επίσης

Η τελευταία υπόκλιση της Μήδειας πλησιάζει. Η παράσταση που καταχειροκροτήθηκε σε ολόκληρη τη μέχρι σήμερα περιοδεία της σε Ελλάδα και Κύπρο, μετράει 3 παραστάσεις πριν από το τέλος. (Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος, Κορυδαλλός – 16 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Αλέξης Μινωτής, Αιγάλεω – 18 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού – 23 Σεπτεμβρίου)

Ακολουθώντας το πρότυπο υποκριτών της αρχαίας τραγωδίας, όλα τα πρόσωπα του δράματος ενσάρκωσαν τρείς ηθοποιοί ανάμεσά τους ο Αναστάσης Ροϊλός, ο οποίος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αριστέα Γιάννου δήλωσε: Είναι σημαντικό από τη στιγμή που κάνουμε Μήδεια να ξέρουμε ότι η συζήτηση γίνεται γύρω από την πατριαρχία και όχι γύρω από την παιδοκτονία. Δηλαδή το τραγικό γεγονός είναι η παιδοκτονία αλλά την πράξη την κάνει ένα σύμβολο».
Και πρόσθεσε: «Κάθε έργο είναι σημαντικό αλλά τα συγκεκριμένα έχουν μια βαρύτητα, ως δική μας κληρονομιά οφείλουμε να την υπηρετήσουμε με μια μεγαλύτερη ευθύνη. Το να παίζει αρχαία τραγωδία σε αρχαίο θέατρο είναι μια τελείως διαφορετική βιωματική κατάσταση και για εμάς αλλά και για τους θεατές».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα