back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στη ΔΕΘ

Διαβάστε επίσης

Επίσκεψη στην 86η ΔΕΘ πραγματοποίησε το απόγευμα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ΔΕΘ στα γραφεία της διοίκησης.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για την οικονομία και την διεθνή κατάσταση, για τους κινδύνους που εγκυμονεί η εμπλοκή της χώρας σε “ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς” , αλλά και τη θέση του ΚΚΕ για την ενεργειακή κρίση και για το “δύσκολο χειμώνα που έρχεται”, όπως επίσης και για το θέμα της ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo.

“Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί βάρος και να υπάρξει αγώνας έτσι ώστε να γίνει πραγματικά ένα μητροπολιτικό πάρκο, ένας τόπος ανάσας ζωής για τους κατοίκους της πόλης, με αθλητισμό, πολιτισμό, με δυνατότητα ελεύθερου χρόνου και αναψυχής των κατοίκων, αλλά και χρησιμοποίηση του με μέτρα πολιτικής προστασίας- αν χρειαστεί, μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ- από φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν στη χώρα μας” δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Επίσκεψη Δ. Κουτσούμπα στους απεργούς της “Μαλατίνα”

“Το δίκιο των εργαζομένων πρέπει να λάμψει” δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατά την επίσκεψη του, νωρίτερα, το μεσημέρι, στους απεργούς της εταιρίας “Μαλαματίνα”.

Πριν την άφιξη του κ. Κουτσούμπα αποχώρησε η αστυνομική δύναμη και άνοιξε η πύλη του εργοστασίου και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους απεργούς και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της «Μαλαματίνα» και πρόεδρο της ΠΟΕΕΠ, Γιάννη Φραγγίδη για το ιστορικό της μετάβασης της εταιρίας από την προηγούμενη στη νέα ιδιοκτησία και για τα αιτήματά τους.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα των απεργών και έβαλλε κατά των “αντεργατικών νόμων” όλων των κυβερνήσεων που έχουν οδηγήσει σε συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

“Οι κυβερνήσεις επιλύουν ζητήματα και δυσκολίες που μπορεί να έχει η εργοδοσία, όπως με το κούρεμα του 80% των χρεών της προηγούμενης ιδιοκτησίας και με απόδοση της δυνατότητας σε 240 δόσεις να αποσβέσει τα υπόλοιπα ο νέος ιδιοκτήτης. Όμως για τους εργαζόμενους, για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά δεν υπάρχουν αυτές οι διευκολύνσεις, δεν υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες που δίνει στο μεγάλο κεφάλαιο” είπε ο κ. Κουτσούμπας και απευθυνόμενος στους απεργούς πρόσθεσε:

“Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας, ανοιχτή γραμμή να έχουμε για ό,τι χρειάζεστε. Είναι καθόλα δίκαιος αγώνας που πρέπει εδώ και τώρα να δικαιωθεί. Έπρεπε χθες να δικαιωθεί, αλλά ποτέ δεν είναι αργά”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Κουτσούμπα με τους απεργούς, ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Ν. Κεράνης ζήτησε να συναντήσει και να ενημερώσει τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ για τα σχέδια της επιχείρησης. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, ο Δ. Κουτσούμπας επανέλαβε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των απεργών και κάλεσε τον εκπρόσωπο της εργοδοσίας να δώσει λύση στο πρόβλημα προχωρώντας στην επαναπρόσληψη των απολυμένων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αξιοπρεπείς όρους εργασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα