back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η ερμηνεύτρια και ηθοποιός Βερόνικα Δαβάκη… SOLO στον Αθήνα 9.84!

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος sol….αρει στο μικρόφωνο του Αθήνα 9.84!

Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Αυτή την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου , καλεσμένη η ερμηνεύτρια και ηθοποιός Βερόνικα Δαβάκη.

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Ήρθε στην Αθήνα ως φοιτήτρια της Νομικής ενώ παράλληλα, σπούδαζε κλασικό τραγούδι, πιάνο και θεωρία μουσικής.

Μπήκε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και αργότερα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Τμήμα Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης.

Έχει παίξει σε πολλές σημαντικές θεατρικές παραστάσεις ενώ πριν ξεκινήσει την προσωπική της πορεία ως τραγουδίστρια, συμμετείχε σε μουσικά σχήματα με ρεμπέτικο και σμυρνέικο ρεπερτόριο.

Την περασμένη σεζόν, ενσάρκωσε την Μαρίκα Νίνου στη απόλυτα επιτυχημένη μουσικο-θεατρική παράσταση «Μαρίκα Νίνου – Σαν άστρο», που ανέβασε το Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη,

Έχει καταφέρει να ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα στο τραγούδι και στο θέατρο, έχοντας στο ενεργητικό της αξιόλογες θεατρικές αλλά και μουσικές συνεργασίες, μεταξύ των οποίων, ξεχωρίζει η σταθερή με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Μόλις κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group ο πρώτος της δίσκος που υπογράφει ο Νίκος Ξυδάκης επισφραγίζοντας την συνεργασία τους σε στίχους Τέλλου Άγρα, Μαρίτας Αλημίση, Μάνου Ελευθερίου, Εμμανουήλ Ζάχου, Διονύση Καψάλη και Κώστα Φασουλά με τίτλο , «Άσωτος καιρός».

Η πρώτη ζωντανή παρουσίαση των τραγουδιών θα γίνει στον ιδιαίτερο χώρο του Παλιού Πανεπιστημίου στην Πλάκα, την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Μικροί μουσικοί μονόλογοι με τη μορφή τραγουδιού, άλλοτε ερωτικοί, άλλοτε με πειρακτική διάθεση, νοσταλγικοί ή στοχαστικοί, με όργανο τη νέα όσο και οικεία φωνή της Βερόνικας Δαβάκη, συχνά και με την επιβλητική παρουσία του ίδιου του συνθέτη..

Στην βραδιά συμμετέχουν με τρόπο καθοριστικό μέλη του σχήματος Polis Ensemble όπως και στο άλμπουμ

Η παρουσίαση είναι ανοιχτή για το κοινό.

 

Επιμέλεια -Παραγωγή εκπομπής: Αριστέα Γιάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα