12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κίνα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε ουρανοξύστη

Διαβάστε επίσης

Η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε ουρανοξύστη ύψους 218 μέτρων στην κεντρική Κίνα τέθηκε υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν θύματα, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η φωτιά σημειώθηκε στο κτίριο της εταιρείας τηλεφωνίας China Telecom στην Τσανγκσά. Η πόλη αυτή που έχει 10 εκατομμύρια κατοίκους είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουνάν.

https://twitter.com/Xinyan_Huang/status/1570697207166423040

Εντυπωσιακές εικόνες μεταδόθηκαν από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV που δείχνουν τεράστιες φλόγες σε μια από τις πλευρές του ουρανοξύστη, ο οποίος έχει 42 ορόφους.

«Σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα», η πυρκαγιά «πιστεύεται ότι εκδηλώθηκε σε εξωτερικό τοίχο του κτιρίου», δήλωσαν πυροσβέστες της επαρχίας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo. «Η πυρκαγιά κατασβέστηκε και δεν βρέθηκε κανένα θύμα», υπογράμμισαν, σημειώνοντας ότι ειδοποιήθηκαν γι’αυτήν στις 15:48 τοπική ώρα (10:48 ώρα Ελλάδος). «Η πυρκαγιά σβήστηκε γύρω στις 16:30» τοπική ώρα και «οι (τηλεφωνικές) επικοινωνίες δεν διακόπηκαν», διευκρίνισε παράλληλα η China Telecom σε μήνυμά της που αναρτήθηκε στο Weibo, επιβεβαιώνοντας την απουσία θυμάτων προς το παρόν.

Η κατασκευή του ουρανοξύστη ολοκληρώθηκε το 2000, σύμφωνα με το CCTV.

Το γεγονός ότι το κτίριο αυτό δεν ήταν τόσο παλιό θα μπορούσε να εξηγήσει εν μέρει την απουσία θυμάτων προς το παρόν, καθώς ασκήσεις πυρασφάλειας γίνονται τακτικά στα κτίρια μεγάλων πόλεων.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα