back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κλιμακώνεται η εκστρατεία αντί-γκράφιτι στο εμπορικό-ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Ο δήμος Αθηναίων συνεχίζει τις εντατικές δράσεις καθαρισμού σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Οι επιχειρήσεις αντι-γκράφιτι του δήμου Αθηναίων, έχουν ήδη ολοκληρωθεί σε δεκάδες σημεία της πόλης, όπως στην Σταδίου, την Ακαδημίας, την Αθηνάς, τον πεζόδρομο της Ερμού, της Αποστόλου Παύλου, τον Λυκαβηττό, την Πλάκα, το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» κ.α.

Οι αμέσως επόμενες δράσεις των συνεργείων του δήμου θα επικεντρωθούν στο Εμπορικό και Ιστορικό Τρίγωνο της Αθήνας, καθώς και σε στοχευμένα σημεία των 7 δημοτικών διαμερισμάτων.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Αβραμίδης, μιλώντας στον 9.84, τόνισε ότι εδώ και 3 χρόνια, τα συνεργεία του δήμου έχουν καθαρίσει 34.000 τμ επιφανειών στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης».

Μετά από κάθε εργασία, τοποθετείται ειδικό υλικό αντι-γκράφιτι και υδρόφοβης μπογιάς, προκειμένου να αποτρέπεται μελλοντικά η δημιουργία νέας ρύπανσης στα σημεία που έχουν ήδη καθαριστεί.

Ο δήμος Αθηναίων προχώρησε μόλις πρόσφατα σε μια μεγάλη επιχείρηση αντι-γκράφιτι και αποκατέστησε τον χώρο της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας από τον πρόσφατο, μεγάλης έκτασης, βανδαλισμό με μπογιές. Η επιχείρηση οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, σε συνεννόηση και με την άδεια του υπουργείου Πολιτισμού.

Συνολικά 300 τ.μ. εντός του αρχαιολογικού χώρου, καθώς και των σιδηροδρομικών γραμμών του ΗΣΑΠ, καθαρίστηκαν πλήρως από τα συνεργεία του δήμου, με χρήση 160 λίτρων ειδικού διαλυτικού υγρού.

Στο επίκεντρο των δράσεων από τα συνεργεία του δήμου θα βρεθεί μέσα στο προσεχές διάστημα το εμπορικό ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας και στοχευμένα σημεία στα 7 δημοτικά διαμερίσματα, με στόχο να καθαριστούν μεγάλες επιφάνειες με γκράφιτι και μουντζούρες. Ήδη, η αντιδημαρχία Καθαριότητας επεξεργάζεται αυτό το διάστημα ένα συνολικό πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων στο Εμπορικό και Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας και σε γειτονιές της πρωτεύουσας, οι λεπτομέρειες του οποίου θα γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες μέρες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα