back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βασίλειος-Φοίβος Αξιώτης: Τα έργα που γίνονται στην Αθήνα την τοποθετούν δέκα χρόνια μπροστά

Διαβάστε επίσης

Με στόχο τη χάραξη στρατηγικών και την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, τη διαχείριση καταστροφών και την οικοδόμηση της αστικής ανθεκτικότητας, διεξήχθη τις προηγούμενες μέρες στην στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, το 9ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο αστικής ανθεκτικότητας.

«Ο λόγος που πραγματοποιήθηκε το συγκεκριμένο συνέδριο στην Αθήνα η οποία και επελέγη μεταξύ 40 πόλεων, είναι γιατί έχει κάνει αλματώδη βήματα αναφορικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσα από τα έργα που γίνονται. Η Αθήνα, μπορεί να γίνει παράδειγμα πόλης προς μίμηση για άλλες πόλεις, όπως η Βαρκελώνη, το Μιλάνο, το Παρίσι, το Λονδίνο, γιατί αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια έκρηξη παραγωγικής δραστηριότητας σε επίπεδο υποδομών και έργων που την τοποθετούν δέκα χρόνια μπροστά», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων , Βασίλειος- Φοίβος Αξιώτης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στο λόφο του Λυκαβηττού τα οποία έχουν ως στόχο να προλαμβάνουν τα φερτά υλικά αλλά και την μείωση ταχύτητας των νερών σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης αλλά και στα έργα συντήρησης που πραγματοποιούνται στην πόλη και στα πεζοδρόμιά της, όπως και στο έργο της Διπλής Ανάπλασης.

«Κατασκευάζοντας το νέο σπίτι του Παναθηναϊκού και κατεδαφίζοντας το παλιό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, θα δημιουργηθεί στη θέση του ένα υπέροχο πάρκο 700 περίπου στρεμμάτων», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Αξιώτη, στόχος της δημοτικής αρχής είναι ένα έργο σε κάθε γειτονιά της Αθήνας «δρόμοι, συντριβάνια, ανακαινίσεις σχολείων, πλατείες», όπως σημείωσε.

Σχετικά με τη συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων υπογράμμισε: «Φέτος, για πρώτη φορά, με τις εργολαβίες των 30 εκ. ευρώ, προγραμματίζουμε να αναβαθμίσουμε τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των σχολείων, να τα υγρομονώσουμε, να τα ξαναβάψουμε και να τα κάνουμε πιο όμορφα και κυρίως πιο ασφαλή για τα παιδιά».

Κλείνοντας, πρόσθεσε: «Με μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις τις οποίες πρόκειται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επιδιώκουμε να μειώσουμε το ενεργειακό κόστους στους δρόμους αλλά και στα κτήρια και να επιτύχουμε την αειφορία εντός της πόλης».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα