back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Επεισόδια και πάλι αργά χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, με αιχμή την Πανεπιστημιακή αστυνομία. Στο περιθώριο συναυλίας στο Αριστοτέλειο, νεαροί πέταξαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν τη Βιβλιοθήκη, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, για να τους διαλύσουν. Επεισόδια από νεαρούς ξέσπασαν στη συνέχεια και στην Κάμαρα όπως και στην Αριστοτέλους, όπου επιχείρησε και η Αύρα με ρίψεις νερού. Η αστυνομία πραγματοποίησε σε προσαγωγές.

Διπλή επιβεβαίωση για αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης Moody’s και DBRS. Η Moody’s επιβεβαίωσε το αξιόχρεο στη βαθμίδα Ba3 με σταθερές προοπτικές, αναφέροντας ότι εξισορροπεί τις βελτιώσεις στα βασικά πιστωτικά μεγέθη της Ελλάδας την τελευταία διετία με τις συνεχείς προκλήσεις εν μέσω ενός όλο και πιο δυσμενούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη. Νωρίτερα ο καναδικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒ (υψηλό) με σταθερή τάση. Αναφέρει ότι η σταθερή τάση αντανακλά την άποψή του ότι η Ελλάδα παραμένει δεσμευμένη στη διασφάλιση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και της βιωσιμότητας του χρέους, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Στην ιστορική απόφαση, για την πλήρη άρση του εμπάργκο της πώλησης όπλων, που είχε επιβληθεί εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1987, προχωρά η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Η απόφαση της Ουάσιγκτον ομαλοποιεί τις αμυντικές σχέσεις της με τη Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς πλέον δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην πώληση όπλων. Η άρση του εμπάργκο θα συνεχίσει να ανανεώνεται σε ετήσια βάση.

Την έντονη αντίδραση του ομίλου Rosneft, προκάλεσε η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης για την υπαγωγή σε κρατικό έλεγχο της Rosneft Deutschland, θυγατρικής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού. Σε δελτίο Τύπου, ο ρωσικός όμιλος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη και κάνει λόγο για «παράνομη απόφαση» που συνιστά «παραβίαση όλων των θεμελιωδών αρχών μιας οικονομίας της αγοράς».

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, από το συνέδριο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, στο Ουζμπεκιστάν, αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, αρνήθηκε ότι η Ρωσία έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτήν. Δήλωσε ότι εάν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν περισσότερο φυσικό αέριο, θα πρέπει να ζητήσουν από την Ουκρανία να ανοίξει τους αγωγούς φυσικού αερίου και να άρει τις κυρώσεις που εμποδίζουν το άνοιγμα του αγωγού Nord Stream 2 στην Βαλτική. Τόνισε εξάλλου, ότι, παρά τη συνεχιζόμενη “στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία (όπως χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο την επίθεση της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα), η Μόσχα διαθέτει επαρκείς πόρους για να μεσολαβήσει στη σύγκρουση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ διαβεβαίωσε τον ρώσο ομόλογό του ότι η κατάσταση στα σύνορα της χώρας του με την Αρμενία “έχει πλέον σταθεροποιηθεί”.

“Ευθεία και άμεση καταδίκη” ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφορικά με τις απειλές που εκτόξευσαν σε βάρος του ιδίου και της Ελληνικής Αστυνομίας οι αυτοαποκαλούμενοι “διαδικτυακοί κουκουλοφόροι”, που ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης στο πολιτικό του γραφείο.

Μιά ξεχωριστή βραδιά απόλαυσε χθες βράδυ πλήθος κόσμου που συμμετείχε στη μεγάλη συναυλία που οργάνωσε ο ΑΘΗΝΑ 9,84 για να 35 χρόνια λειτουργία του, αφιερωμένη στον Μάνο Λοίζο, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 40 χρόνια από το θάνατό του. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Να σημειωθεί ότι χθες κυκλοφόρησε για πρώτη φορά και το project Μάνος Λοΐζος – ΜΕΤΑ, το οποίο αποτελεί ηχογράφηση των τραγουδιών που ακούστηκαν χθες βράδυ με τη συμμετοχή περισσότερων από 35 καλλιτεχνών της νέας γενιάς.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα