back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Στις επτά και μισή αναμένεται η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ_ Προοδευτική σημασία στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»,στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ . Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του αναμένεται να επικεντρωθεί στις έξι εθνικές προτεραιότητες που θεωρεί κρίσιμες για το μέλλον της χώρας. Το πρωί ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τα περίπτερα της Έκθεσης ενώ συναντήθηκε με τη διοίκηση και εργαζόμενους στη ΔΕΘ, αλλά και με απεργούς της Μαλαματίνας στους οποίους εξέφρασε τη στήριξή του και δεσμεύτηκε να καταργήσει τον νόμο Χατζηδάκη.

Ψέματα και Αλέξης Τσίπρας είναι έννοιες ταυτόσημες απαντά με ανακοίνωσή του ο Κωστής Χατζηδάκης. Οι απολύσεις αυτές θα μπορούσαν να γίνουν με όλους τους νόμους που ίσχυαν από το 1982 και μετά! Όλους ανεξαιρέτως. Κι αυτούς που ίσχυαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Τι τον νοιάζει όμως τον κ. Τσίπρα; Του φταίνε ο Μητσοτάκης και ο Χατζηδάκης! Τι είναι αυτό που θα καταργήσει επίσης; Ένας νόμος, του οποίου τις περισσότερες διατάξεις υπερψήφισε, συμπληρώνει ο υπουργός.

Την στήριξη όλων των καταναλωτών όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου

Ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρώτο Πρόγραμμα επεσήμανε ότι η χώρα τρέχει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ενεργειακής στήριξης, που έχει ως αποτέλεσμα ο Έλληνας καταναλωτής να πληρώνει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το ηλεκτρικό ρεύμα.. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως με την πολιτική της η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, έχει καταφέρει η ανεργία να πέσει 5,5-6 μονάδες και συνεχίζει προς την κατεύθυνση αυτή.

Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η απόφαση της Ουάσιγκτον να άρει πλήρως το εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο, ζητώντας μάλιστα, την επανεξέτασή της. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, μιλά για μία απόφαση που “έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της ισότητας προς τις δύο πλευρές στο νησί και η οποία θα εντείνει περαιτέρω την αδιαλλαξία της ελληνοκυπριακής πλευράς,. “. Σε ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εκφράζει την πίστη ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον “αποτελεί ένα πολιτικό ορόσημο για τις σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”. Ιστορική χαρακτήρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την απόφαση Μπάιντεν για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

Το τρίτο πλοίο που εκμίσθωσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών απέπλευσε από το ουκρανικό λιμάνι Χορνομόρσκ στη Μαύρη Θάλασσα μεταφέροντας περίπου 30.000 τόνους σιτηρών στην Αιθιοπία , όπως ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών. Από την άλλη παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε το Βέλγιο. Το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει βαριά πολυβόλα και πυρομαχικά καθώς και χειμερινές στολές, σύμφωνα με την Υπουργό ‘Αμυνας της χώρας.

Αιφνιδιαστική εμφάνιση έκαναν ο βασιλιάς Κάρολος III και ο πρίγκιπας της Ουαλίας Ουίλιαμ στην ουρά που σχημάτιζαν επί ώρες στο Λονδίνο οι πολίτες για να προσκυνήσουν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ ανταλλάσοντας χειραψίες με τον κόσμο. Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει ως τις 8 και μισή το πρωί της Δευτέρας -ώρα Ελλάδας- οπότε και το φέρετρο θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Ουέστ-μίνστερ όπου θα τελεστεί η κηδεία, στη 1 μετά το μεσημέρι.

Τροποποιήσεις στη γραμμή 3 του μετρό λόγω της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά . Σύμφωνα με αυτή οι σταθμοί «ΝΙΚΑΙΑ», «ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ» και «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ» θα παραμείνουν κλειστοί την ερχόμενη Δευτέρα 19/09/2022 και όχι αύριο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, και η Γραμμή 3 θα λειτουργεί στο τμήμα «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ».

Επίσης αύριο, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., ο σταθμός της Γραμμής 3 του Μετρό «Κορυδαλλός» θα κλείσει προσωρινά στις 15:30 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο σημαντικός θεατρικός συγγραφέας και πεζογράφος Μάριος Ποντίκας. Από τους κορυφαίους του μεταπολιτευτικού «ρεαλιστικού νεοελληνικού θεάτρου», με επιτυχίες που άφησαν εποχή, ο Μάριος Ποντίκας έγραψε διαχρονικά και επίκαιρα κείμενα. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν , στο Εθνικό Θέατρο , στο Θέατρο ΣΤΟΑ στο Θεσσαλικό Θέατρο , στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και σε άλλες σκηνές, μεταξύ των οποίων πολλές ερασιτεχνικές. Συλληπιτήριο μήνυμα από την υπουργό Πολιτισμού.

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Χαλκίδα, θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει, πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τη Χαλκίδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστική η φωτιά καίει κοντά στο 10ο δημοτικό σχολείο της Χαλκίδας.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν

στις 8 : Παναιτωλικός – ΑΕΚ και Ατρόμητος – Λαμία.

Στις 9 και μισή: Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός…

Ηλιοφάνεια αναμένεται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα