back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Πανελλήνια συγκίνηση για τον χαμό της Μάρθας Καραγιάννη , της αγαπημένης ηθοποιού της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου ;opoy έφυγε σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 83 ετών μετά από σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υγεία της.

Η αγαπημένη ηθοποιό και μια από τις δημοφιλέστερες σταρ του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, είχε σπουδάσει χορό, από τα οχτώ της χρόνια συμμετείχε στο παιδικό μπαλέτο της Λουκίας Σακελλαροπούλου που έδινε παραστάσεις στη Λυρική Σκηνή, ενώ το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε σε ηλικία 17 ετών στην ταινία της Φίνος Φιλμς, “Η άγνωστος”, σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου. Η κινηματογραφική της καριέρα συνδέθηκε με τα λαμπερά μιούζικαλ και τις κωμωδίες του Γιάννη Δαλιανίδη. Η Μάρθα Καραγιάννη λάτρευε τα ταξίδια γι’ αυτό και δήλωνε “πολίτης του κόσμου”. Από το 1980 και μετά γύρισε σχεδόν όλο τον κόσμο. “Ο χαμός της Μάρθας Καραγιάννη σηματοδοτεί το τέλος της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου, των ειδώλων που αγαπήθηκαν από το μεγάλο κοινό.”, αναφέρει μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριο μήνυμά της η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο Αθήνα 9.84 τιμώντας τη μνήμη της αξέχαστης Μάρθας Καραγιάννη την επόμενη ώρα θα έχει αφιέρωμα το οποίο επιμελείται και παρουσιάζει ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης.

Για ένα “απολύτως κοστολογημένο πρόγραμμα, στα 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ” μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία σχολιάζοντας το σχέδιο διακυβέρνησης του κόμματός του για την επόμενη τετραετία, το οποίο παρουσίασε χθες στη ΔΕΘ. «Κατηγορούν εμάς για πιθανότητα να οδηγήσουμε τη χώρα σε μνημόνια αυτοί που οδήγησαν τη χώρα σε μνημόνια, αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις υποκλοπές ο κ. Τσίπρας ζήτησε την παρέμβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα , ώστε να ασκηθεί πίεση προς την κυβερνητική πλειοψηφία για άρση του απορρήτου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής αναφορικά με τους λόγους παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη.

Απαντώντας σε ερώτηση για την παρακολούθηση του υφυπουργού του Στέργιου Πιτσιόρλα την εποχή που ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός είπε ότι η ΕΥΠ επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σαφέστατα προσανατολισμένη στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. «Ας μην προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες συμψηφισμού, όσο το κάνουν θα επιβεβαιώνουν την ενοχή τους», τόνισε.

Τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνοντας ότι το κόστος των εξαγγελιών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ από τη Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 23,5 δισ. ευρώ κόστος για το 2023 και επιπλέον μόνιμο δημοσιονομικό 10 δισ. ευρώ για κάθε ένα από τα επόμενα έτη. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι εξαγγελίες αυτές οδηγούν σε χειροτέρευση του πρωτογενούς αποτελέσματος της χώρας κατά 11,2% το 2023 και χειροτέρευση του πρωτογενούς αποτελέσματος κατά 5% για κάθε ένα από τα επόμενα έτη

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο, όπου καταφθάνουν βασιλείς, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι από όλον τον κόσμο, ενόψει της αυριανής κηδείας, της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του, οι οποίοι το απόγευμα θα αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα, η σορός της οποίας εξακολουθεί να εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Προσωρινά κλειστός είναι αυτή την ώρα ο σταθμός Κορυδαλλός του Μετρό εξ αιτίας της αντιφασιστικής συγκέντρωσης και πορείας που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα για την συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα .

Εξάλλου, αύριο Δευτέρα, κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί Νίκαια, Κορυδαλλός και Αγία Βαρβάρα, λόγω δοκιμών, ενόψει λειτουργίας της επέκτασης, της Γραμμής 3, προς Πειραιά.

Η 5η δημοτική κοινότητα, στην περιοχή Κυπριάδου, ήταν σήμερα στο επίκεντρο της επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσεις από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Κυριακής της καθαριότητας. “Καθαρισμός, πλύσιμο και απολύμανση σε δρόμους, πεζοδρόμια και κάδους” σχολιάζει στο Facebook, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. “Ημέρα με την ημέρα, γειτονιά με γειτονιά, φροντίδα για την Αθήνα” τονίζει.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Απόψε στις 9 και μισή, ο τελικός του Ευρωμπάσκετ, ο οποίος διεξάγεται στο Βερολίνο. Για το τρόπαιο αναμετρώνται Γαλλία – Ισπανία.

Στα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Αυτή την ώρα : Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης.

Στις 7: ΟΦΗ – ΠΑΟΚ.

Στις 8: Άρης – Ολυμπιακός και

στις 9: Βόλος – Ιωνικός.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική με παρωδικές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα