back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Να πάρει θέση η πρόεδρος της Δημοκρατίας για την «επίκληση του απορρήτου»

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα των υποκλοπών ζήτησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ώστε να ασκηθεί πίεση προς την κυβερνητική πλειοψηφία για άρση του απορρήτου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής αναφορικά με τους λόγους παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη.

Ο Α. Τσίπρας ερωτηθείς στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ εάν σκοπεύει να ζητήσει συνάντηση με την Α. Σακελλαροπούλου για το θέμα αυτό ναι μεν εξήγησε πως η ίδια δεν έχει την αρμοδιότητα να “παραιτήσει” τον Κ. Μητσοτάκη ωστόσο σημείωσε με νόημα πως θα περίμενε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθεί στο θέμα της “επίκλησης του απορρήτου” από την κυβερνητική πλειοψηφία.

“Δεν έχω να θέσω κανά θέμα, τα θέτει η ίδια η ζωή. Τι να θέσω? Να ζητήσω να παρατήσει τον πρωθυπουργό; Δεν είναι στις αρμοδιότητες της” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπληρώσει: “Περιμείνω μια δημόσια τοποθέτηση στην ουσία, σε ό,τι αφορά την επίκληση του απορρήτου…. Όλοι οφείλουμε να πάρουμε θέση σε όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητα και ντροπιάζουν την κοινοβουλευτική Δημοκρατία”.

Νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει αντιδημοκρατική εκτροπή την υπόθεση των υποκλοπών, που θα έπρεπε να έχει οδηγήσει στην παραίτηση του Κ. Μητσοτάκη και την αντικατάσταση του από την Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας με άλλο πρόσωπο.

“Θα είχαμε την παραίτηση του πρωθυπουργού και την αντικατάσταση του από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία” επεσήμανε ο Α. Τσίπρας, εξηγώντας πως τον ίδιο δεν θα τον συνέφερε αυτό γιατί θα ήθελε να έχει απέναντι του στις εκλογές τον Κ. Μητσοτάκη και όσα

Αναφορικά με την υπόθεση παρακολούθησης του Σ. Πιτσιόρλα, την περίοδο που ήταν στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ο Α. Τσίπρας σημείωσε πως δεν οφείλει να δώσει καμία εξήγηση, κάτι που έχει ζητήσει ο πρώην υπουργός, ενώ κατέστησε σαφές πως δεν τέθηκε σε καθεστώς παρακολούθησης με εντολή του, αλλά έπειτα από απόφαση της ΕΥΠ, απο την οποία ζήτησε να τον κρατά ενήμερο σε περίπτωση που προέκυπτε κάτι επιβαρυντικό.

Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Μάλιστα κατηγόρησε τη Ν.Δ πως με αφορμή την υπόθεση του κ. Πιτσιόρλα επιχειρεί ένα φτηνό συμψηφισμό και επικοινωνιακό αντιπερισπασμό στο θέμα της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, αλλά και της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Χ. Σπίρτζη.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα