back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανανεωτική Αριστερά: Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να συνεχίσει την προσπάθεια διεύρυνση της Κεντροαριστεράς με στόχο την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών

Διαβάστε επίσης

Να συνεχίσει την προσπάθεια διεύρυνσης της Κεντροαριστεράς με στόχο την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών καλεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, η Ανανεωτική Αριστερά μια απο τις συνιστώσες του κόμματος.

Η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή της Ανανεωτικής Αριστεράς συνεδρίασε χθες και σε κείμενο πολιτικής απόφασης το οποίο ενεκρίθη ομοφώνως επισημαίνεται μεταξύ άλλων οτι η κυβέρνηση της Ν.Δ με βάση τις συντηρητικές θέσεις, αγνοεί καθαρά για ιδεοληπτικούς λόγους διαρθρωτικές αλλαγές που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως πχ πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας, Για την σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, η άμβλυνση των ανισοτήτων δεν επιτυγχάνεται με ευκαιριακά επιδόματα αλλά με διαρθρωτικές αλλαγές, με ισχυρό κοινωνικό κράτος, με προοδευτική φορολόγηση του πλούτου και στόχο την ανακατανομή κεφαλαίου από πάνω προς τα κάτω.

Σε οτι αφορά την υπόθεση υποκλοπής του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων, οτι εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά τον πρωθυπουργό, όχι μόνο στη δημοκρατική συνείδηση των πολιτών της χώρας, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, όπου έχουν πυκνώσει τα δημοσιεύματα στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ περί αδιαφάνειας στην Ελλάδα.
Οι πανηγυρισμοί στα ΜΜΕ στελεχών της Ν.Δ ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν χαμηλό το ενδιαφέρον των πολιτών για τα θέματα δημοκρατίας και παρακολουθήσεων, δείχνουν τις διαθέσεις της Ν.Δ για περαιτέρω συντηρητικοποίηση αναφέρει η Ανανεωτική Αριστερά και προσθέτει: οτι η αντιπαράθεση που προκύπτει αντικειμενικά, είναι η παραδοσιακή σύγκρουση της σοσιαλδημοκρατίας απέναντι στη συντηρητική παράταξη για θέματα κράτους δικαίου και δημοκρατίας.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρέπει να επιμείνει και να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε αποτελεσματικά από το 2015 για τη διεύρυνση της Κεντροαριστεράς με δυνάμεις από το ευρύτερο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς και της οικολογίας με στόχο την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Είναι ανάγκη να πυκνώσουν οι θεσμικές λειτουργίες του κόμματος, η ανοιχτή διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα. Εμείς ως Ανανεωτική Αριστερά είμαστε εδώ και θα στηρίξουμε αταλάντευτα μια τέτοια στρατηγική.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα