back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

COVID-19: Η Κίνα σχεδιάζει την χαλάρωση των κανόνων εισόδου στη χώρα για κάποιους ξένους τουρίστες

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση της Κίνας εξέδωσε σήμερα σχέδιο κανόνων που αποσκοπούν να διευκολύνουν την είσοδο κάποιων ξένων πολιτών στην Κίνα για επισκέψεις σε τουριστικές τοποθεσίες κατά μήκος των κινεζικών συνόρων.

Ταξιδιωτικές ομάδες που οργανώνονται από τουριστικά γραφεία σε συνοριακές περιοχές στην Κίνα μπορούν να επιλέξουν το λιμάνι εισόδου και εξόδου τους από τη χώρα “με ευελιξία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω σχετικά με τις τοποθεσίες τις οποίες αφορά η ανακοίνωση αυτή ούτε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για το μέτρο αυτό.

Η Κίνα έχει κλείσει τα σύνορά της στους ξένους τουρίστες μετά το ξέσπασμα της COVID-19 το 2020, επιτρέποντας μόνον σε συγκεκριμένες ομάδες ξένων πολιτών να εισέλθουν στη χώρα, όπως αυτοί που έχουν κάποιες βίζες (θεωρήσεις εισόδου) εργασίας.

Τους τελευταίους μήνες, οι κανόνες έχουν σταδιακά χαλαρώσει, ξεκινώντας από την επανάληψη περισσότερων απευθείας πτήσεων ανάμεσα στην Κίνα και κάποιες χώρες ως την άδεια που δόθηκε σε ξένους φοιτητές με έγκυρες άδειες διαμονής να εισέλθουν στο κινεζικό έδαφος. Επίσης μειώθηκε η καραντίνα που προβλέπεται για τις αφίξεις από το εξωτερικό.

Η Κίνα συνορεύει με περισσότερες από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Μογγολία, η Μιανμάρ, το Λάος και το Βιετνάμ.

Κινεζικές πόλεις κατά μήκος των συνόρων αντιμετωπίζουν συχνά ζήτημα εισαγόμενων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού COVID-19 τα οποία συνδέονται με τη διέλευση ξένων και Κινέζων πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα