back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δ. Μπιάγκης: Η Εξεταστική για τις υποκλοπές εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας της αποδυναμώνεται στα μάτια της κοινωνίας

Διαβάστε επίσης

«Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές, βλέπουμε να ακολουθείται μια συγκεκριμένη πρακτική από την πλειοψηφούσα παράταξη η οποία αρνήθηκε και την πρότασή μας για διακομματικό προεδρείο αλλά και τη δημοσίευση των πρακτικών, αφού αφαιρεθούν φυσικά θέματα και ζητήματα που αφορούν στην εθνική ασφάλεια. Το σημαντικό όλων είναι ότι αρνήθηκαν ακόμα και από εμάς που ζητάμε επιτακτικά να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την ιστορία, τους μάρτυρες που προτείναμε», ανέφερε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , μέλος της Εξεταστικής για τις υποκλοπές και Τομεάρχης Τουρισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Μπιάγκης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Νίκο Καρούτζο και Γιάννη Λαυράνο, έκανε λόγο για μια Εξεταστική Επιτροπή η οποία εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας της, αποδυναμώνεται στα μάτια της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπιάγκη «το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, οφείλει να δώσει στην ΕΥΠ την οντότητα και τη χρησιμότητα της αρμόζει: «Δεν θα πρέπει να κοιτάζουμε πως θα επηρεάσουμε τις πολιτικές μας επιλογές ή πως θα χτυπήσουμε τον πολιτικό μας αντίπαλο κάτω από τη ζώνη. Το μεγάλο στοίχημα, είναι να απαντηθούν τα ερωτήματα που πλανώνται στην κοινωνία, να δούμε ποια είναι τα κακώς κείμενα της ΕΥΠ και πως μπορούμε να τα θεραπεύσουμε ώστε να μην τίθενται εν κινδύνω τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών και η συνύπαρξη της κοινωνίας μας».

Κληθείς να σχολιάσει τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ, τόνισε: «Έχει φανεί από τη πρώτη στιγμή ότι ο κ. Τσίπρας, βλέποντας την αλλαγή ρότας στο ΠΑΣΟΚ, κάνει προσπάθειες να ηγηθεί της αντιπολίτευσης στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη. Δεν θα τον ακολουθήσουμε. Δεν θέλουμε να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Οι προτάσεις Τσίπρα είναι οι ίδιες με της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία διαχειρίστηκε και χρησιμοποίησε τους θεσμούς της δημοκρατίας μας, τη δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ».

Ερωτηθείς τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αν στις επόμενες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος και καλέσει σε συζήτηση προκειμένου να υπάρξει μια προγραμματική σύγκλιση ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση, απάντησε: «Ο παντοδύναμος σε μια εκλογική αναμέτρηση είναι ο Έλληνας πολίτης. Είναι τελείως διαφορετική η δυναμική που σου δίνει ο ψηφοφόρος για να καθίσεις απέναντι από τον οποιονδήποτε. Αν το ποσοστό μας στις επόμενες εκλογές δεν είναι τέτοιο που να δείχνει εκτίμηση και στήριξη από την ελληνική κοινωνία προς εμάς, δεν είναι αυτοσκοπός να συμμετέχουμε στη διαχείριση του τόπου. Αν παραμείνουμε στα σημερινά ποσοστά, κάτι το οποίο φυσικά δεν φαίνεται ότι θα συμβεί, δεν έχουμε κανένα λόγο να καλύψουμε θέσεις και πολυθρόνες. Το δικό μας σύνθημα είναι ”πάθαμε και μάθαμε” και αυτό πρέπει να το αποδεικνύουμε καθημερινά μέσα από την πολιτική μας πρόταση».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα