back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην έναρξη της Γενικής Συζήτησης του ΟΗΕ ο Ν. Δένδιας-Επαφές με ηγέτες και υπουργούς Εξωτερικών

Διαβάστε επίσης

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρέστη στην έναρξη της Γενικής Συζήτησης της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με ομιλίες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Τσάμπα Κόροσι (Csaba Kőrösi).

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, ο Νίκος Δένδιας είχε σύντομες συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβιτς, καθώς και με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα. Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία.

Επίσης, κατά την έναρξη της γενικής συζήτησης της Γενικής Συνέλευσης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Μουσταφά Αλ-Καντίμι, καθώς και τους ομολόγους του της Γκάνα, της Ινδονησίας, της Σενεγάλης.

Πριν από την έναρξη της γενικής συζήτησης, ο υπουργός Εξωτερικών είχε σύντομη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι και τον ομόλογό του Μπουγιάρ Οσμάνι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα