back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ε. Κωστοπούλου: Δεν μετάνιωσαν ποτέ για ό,τι έκαναν στο Ζακ, ζουν ελεύθεροι, ζούμε με την απώλεια

Διαβάστε επίσης

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Το απόγευμα, στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, στο σημείο που ο ακτιβιστής άφησε την τελευταία του πνοή, θα πραγματοποιηθεί πορεία μνήμης.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν μετάνιωσαν για ό,τι έκαναν στο παιδί μου», του φέρθηκαν με μίσος», «ζουν ελεύθεροι» «ζούμε με την απώλεια μέχρι να πεθάνουμε». Αυτές είναι μερικές από τις συγκλονιστικές αναφορές της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.

«Κάποιοι άνθρωποι, κάτω από κάποιες συνθήκες και περνώντας ο χρόνος, ίσως αποδεχτούν  τον θάνατο ενός δικού τους ανθρώπου. Την αδικία ποτέ δεν μπορείς να την αποδεχτείς» σημείωσε. «Ο θάνατός του ήταν μαρτυρικός, βίαιος και άδικος. Πέθανε χτυπημένος και κακοποιημένος από άτομα με ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις, που δεν μετάνιωσαν ποτέ για ό,τι έκαναν, που ζουν ελεύθεροι» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε.

«Δυστυχώς η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι άρρωστη και ελπίζω να μην πεθάνει. Σήμερα όμως η μέρα είναι στην μνήμη του Ζακ και δεν θέλω να ασχοληθώ με την δικαιοσύνη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα