back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παρακολουθήσεις: Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος καταθέτει στην εξεταστική επιτροπή

Διαβάστε επίσης

Ερωτήματα γύρω από το αν κα πότε καταστράφηκε το αρχείο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη δέχεται σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος στην κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Το θέμα πυροδότησε ένταση από χθές, με την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι το αρχείο καταστράφηκε με εντολή Κοντολέωντα μετά την καταγγελία Ανδρουλάκη για το πρέντατορ και μάλιστα την ημέρα που κλήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων.

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές σήμερα φέρεται να απάντησε πως «Δεν μπορώ ειλικρινά να γνωρίζω αν έχει καταστρέφει ο φάκελος Ανδρουλάκη και πως δεν έχει γίνει καταγγελία στην ΑΔΑΕ για την Intellexa ή για άλλη εταιρία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ΑΔΑΕ δεν έχει βρει τίποτα μέχρι στιγμής για περιπτώσεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα των 6 πολιτικων κομματων που έχουν προβεί σε καταγγελίες, ούτε για νόμιμες επισυνδέσεις ούτε για το predator, διευκρινίζοντας πως εκκρεμεί η ολοκλήρωση του ελέγχου για τις καταγγελίες του κ. Κυριάκου Βελόπουλου.

Στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης πάντως τα μέλη ασχολήθηκαν με διαδικαστικά ζητήματα για αυτό ξεκίνησε με καθυστέρηση η κατάθεση Ράμμου. Με αφορμή το γεγονός ότι δεν θα προσέλθει στην επιτροπή εκπρόσωπος της εταιρείας Intellexa, μια από τις εταιρείες που σχετίζεται με το κακόβουλο λογισμικό με την αιτιολογία ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε την εξέταση του μάρτυρα μέσω τηλεδιάσκεψης, ωστόσο η πλειοψηφία το απέρριψε και πρότεινε να αποσταλλουν γραπτά ερωτήματα. Για φθηνό εντυπωσιασμό εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο πηγές της ΝΔ.

Επίσης ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ο βουλευτής της ΝΔ και εισηγήτης στης πλειοψηφίας Λαζαρος Τσαβδαριδης κατέθεσε ένσταση για δημοσίευμα που ανέφερε ότι ΧΘΕΣ κατέθεσε παραποιημένο έγγραφο της ΕΥΠ. Σύμφωνα με τη ΝΔ οι συμμετέχοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή, παραδέχθηκαν το ψευδές του δημοσιεύματος ως προς την κατάθεση του δήθεν πλαστού εγγράφου, ενώ ο κ Τσαβδαρίδης θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα