back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τ. Χατζηβασιλείου: Με στοιχεία, σημείο προς σημείο, θα αποδομήσει ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ τα fake news Ερντογάν

Διαβάστε επίσης

21-09-2022

Την ελληνική απάντηση στις νέες, εμπρηστικές και συκοφαντικές σε βάρος της χώρας μας δηλώσεις Ερντογάν θα δώσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία του την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στην προπαγάνδα της Άγκυρας και στους προκλητικούς ισχυρισμούς του Τούρκου Προέδρου από το ίδιο βήμα. Η ελληνική πλευρά  εξέτασε  το ενδεχόμενο  άμεσης αντίδρασης από την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ μέσω κατάθεσης δήλωσης  στα πρακτικά , ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, ελλείψει σχετικής  πρόβλεψης στις διαδικασίες.

«Ξεπέρασε κάθε όριο λογικής ο κ Ερντογάν στη χθεσινή ομιλία του στα Ηνωμένα Εθνη. Δεν προκάλεσε έκπληξη η παράθεση γνωστών ψεμάτων εναντίον της Ελλάδας, ωστόσο ήταν αποκαλυπτική η ένταση με την οποία τα διέσπειρε. Δεν τόλμησε να αναλύσει τις επιστολές που απέστειλε η Τουρκία στον ΟΗΕ αναφορικά με την αμφισβήτηση του status quo 18 νησιών του Αιγαίου, επειδή δεν μπορούν να σταθούν σε μια σοβαρή συζήτηση διεθνούς δικαίου. Ξέρουν κι οι ίδιοι ότι είναι τόσο έωλα τα επιχειρήματά τους που δεν μπορούν να εκστομιστούν ούτε ως αστείο»  είπε ο  Tάσος Χατζηβασιλείου,  βουλευτής Σερρών ΝΔ και Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Αναφερόμενος στην  αδυναμία της τουρκικής διπλωματίας να στηρίξει όσα ανιστόρητα υποστηρίζει κατά τις Ελλάδας σε σχέση με τις Διεθνείς Συνθήκες, την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και στη μεγάλη εκστρατεία διασποράς fake news που έχει επιδοθεί, με αιχμή του δόρατος το μεταναστευτικό κατηγορώντας τις ελληνικές αρχές ότι δολοφονούν παιδιά, πνίγουν μετανάστες κι άλλα ανυπόστατα, τόνισε: «Είναι το λιγότερο αστείο να μιλά η Τουρκία για εργαλειοποίηση μεταναστών από την Ελλάδα και για δήθεν δολοφονία αυτών των απελπισμένων ανθρώπων.  Η Τουρκία που τον Αύγουστο έπαιξε το παιχνίδι της βραχονησίδας στον Έβρο με 38 ανθρώπους που τους είχε στείλει η ίδια εκεί, εγκαλώντας  την Ελλάδα ότι δεν τους μαζεύει».

Στρέφοντας τα βέλη της κριτικής του στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «υιοθέτησε αυτή την προπαγάνδα κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν επιχείρησε άκουσον – άκουσον σε ξένο έδαφος. Κι ενώ βγήκε η ΜΚΟ να ζητήσει συγγνώμη από την χώρα μας διότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρισκόντουσαν σε τουρκική νησίδα, κανένας από τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν βρήκε το θάρρος να απολογηθεί απέναντι στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛΑΣ, που φυλούν τα σύνορά μας».

Και συνέχισε «Εμείς, απαντούμε σε όλα αναλυτικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του την Παρασκευή από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, θα αποδομήσει μία προς μία τις θέσεις του Τούρκου Προέδρου και τα fake news, χωρίς καμία υποσημείωση ή αστερίσκο όπως πράττει πάντοτε η κυβέρνηση κάθε φορά που εκστομίζονται από την Τουρκiα διάφορα φαιδρά και απαράδεκτα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα