back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μερική επιστράτευση στη Ρωσία κήρυξε ο Πούτιν – Τι είπε για τα πυρηνικά

Διαβάστε επίσης

Σχεδόν 12 ώρες μετά τον αρχικό προγραμματισμό για το διάγγελμά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 9 το πρωί της Τετάρτης απευθύνθηκε στο ρωσικό λαό μέσω διαγγέλματος, κηρύσσοντας μερική επιστράτευση στη Ρωσία.

Στο πολυαναμενόμενο διάγγελμά του o Ρώσος πρόεδρος είπε πως το Κίεβο δέχεται πιέσεις από την Ουάσιγκτον να μεταφέρει τις εχθροπραξίες στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ πρόσθεσε ότι χρησιμοποιήθηκε πυρηνικός εκβιασμός, χωρίς ωστόσο να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Θα συζητήσουμε για τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και να στηρίξουμε την θέληση και την επιθυμία των πολιτών στο Ντονμπάς να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους», σημείωσε ο Πούτιν.

Όπως είπε οι χώρες της Δύσης προσπαθούν «να μπλοκάρουν» κάθε πιθανότητα ανεξαρτησίας και ανάπτυξης. «Πρόθεση της Δύσης είναι να μας αποδυναμώσουν και να μας καταστρέψουν, το λένε ανοιχτά αυτό» Ο βασικός μας στόχος για την απελευθέρωση του λαού του Ντονμπάς παραμένει αναλλοίωτος, τόνισε, επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην απόφαση για μερική επιστράτευση, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα, είπε ότι αφορά μόνο όσους είναι καταγεγραμμένοι ως έφεδροι. Απευθυνόμενος, δε, σε όσους επιστρατευτούν τους διαβεβαίωσε ότι «θα δοθούν όλα τα προνόμια που έχουν όλοι όσοι είναι ήδη εν υπηρεσία».

Ο Ρώσος πρόεδρος απείλησε και με χρήση πυρηνικών λέγοντας λίγο πριν την ολοκλήρωση του διαγγέλματός του πως «όσοι μας απειλούν με πυρηνικά θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτή η απειλή μπορεί να στραφεί εναντίον τους».

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα