back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αγωγή Κεραμέως κατά της ΔΟΕ για να κηρυχθεί παράνομη απεργία–αποχή των δασκάλων

Διαβάστε επίσης

Κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με αφορμή την απεργία που κήρυξε εναντίον των νεοσύστατων θεσμών του Παιδαγωγικού Μέντορα και του Ενδοσχολικού Συντονιστή.

Το Υπουργείο Παιδείας ζητά από το Δικαστήριο να κρίνει παράνομη την κηρυχθείσα από τη ΔΟΕ απεργία – αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τους νέους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου-Μέντορα, οι οποίοι, όπως υπογραμμίζει η κ. Κεραμέως, «έχουν ρόλους υποστηρικτικούς του έργου των εκπαιδευτικών και της σχολικής μονάδας εν γένει, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της διδασκαλίας και του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου».

Η αγωγή θα εκδικαστεί την Πέμπτη, λόγω του επείγοντος. Το υπουργείο Παιδείας κατηγορεί την ΔΟΕ ότι λειτουργεί με «τη λογική της ήσσονος προσπάθειας, έχοντας οπισθοδρομική στάση και άγνοια των διεθνών πρακτικών», ενώ θα έπρεπε  «να επιδιώκει τη στήριξη του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας με κάθε πρόσφορο μέσο».

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της Δ.Ο.Ε., είχε καλέσει τους δασκάλους και νηπιαγωγούς όλη της χώρας σε αποχή από τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό του «Παιδαγωγικού Συμβούλου – Μέντορα» και του «Ενδοσχολικού Συντονιστή». Στο πλαίσιο αυτό η ΔΟΕ καλεί τους διευθυντές-διευθύντριες (από 6/θεσια δημοτικά σχολεία-νηπιαγωγεία και άνω) αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων να υπογράψουν την δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή που έχει σταλεί στα σχολεία. Η δήλωση αυτή πρωτοκολλείται από το διευθυντή της σχολικής μονάδας και με αυτό τον τρόπο, «εκφράζεται συλλογικά η μη εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους εκπαιδευτικούς για τη θέση του μέντορα και του ενδοσχολικού συντονιστή και ως εκ τούτου καμία διαδικασία ορισμού τους ή υλοποίησης δεν μπορεί να προχωρήσει».

 

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα