back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Πρωθυπουργού στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθώς και η σημερινή συνάντησή του με τον γ.γ του ΟΗΕ ,Αντόνιο Γκουτέρες ,όπου θα αποδομήσει τις ψεύτικες και παράλογες τουρκικές τοποθετήσεις, ενώ ήδη από χθες, επεσήμανε τις ελληνικές απαντήσεις και θέσεις.

Και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε όλες του τις συναντήσεις ενημερώνει για τον ακραίες προκλήσεις και απειλές της Άγκυρας εις βάρος της χώρας.

 

Απόψε ο Ελληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να λάβει μέρος στο Διατλαντικό Δείπνο στο οποίο θα συμμετέχει ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν , ενώ νωρίτερα θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ, τους υπουργούς Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, της Ινδίας και τον Υπουργό Επικρατείας του ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ θα συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών.

 

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο ρωσικός και τουρκικός αναθεωρητισμός και η αντιμετώπισή τους αναμένεται να είναι ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών του.

 

 

Νέες ανατιμήσεις που θα φτάνουν το 35% σε βασικά είδη. Η μεγαλύτερη αύξηση αναμένεται σε χαρτί υγείας, χαρτομάντηλα και ρολό κουζίνας. Κατά 13% ακριβαίνουν πάνες μωρών και ενηλίκων.

Ακριβότερο κατά 1 ευρώ το λίτρο θα πωλείται το ελαιόλαδο, μέχρι 20% η αύξηση στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

Ανατιμήσεις που ξεπερνούν μεσοσταθμικά το 25% αναμένονται και στα κρεάτα, αυξήσεις 25% σε αλεύρι, σιμιγδάλι και καλαμπόκι, γεγονός που θα προκαλέσει νέο κύμα ανατιμήσεων και σε τυποποιημένο ψωμί, γλυκά και παράγωγα. Αύξηση κατά 15% αναμένεται και στον καφέ.

Την αποχώρηση των μελών ,σύσσωμης της αντιπολίτευσης, από τη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής, προκάλεσε η απόρριψη από πλευράς πλειοψηφίας κλήσης και νέων προσώπων στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις.

 

Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό, με τον εκπρόσωπο της ΝΔ να λέει ότι όλοι οι μάρτυρες που κλήθηκαν φώτισαν την υπόθεση και να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για κοινή συμπόρευση, με αφορμή την αποχώρηση για δεύτερη φορά από την ψηφοφορία

 

 

Με διαδικαστικά ζητήματα συνεχίζεται η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορουμένους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την άλλοτε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

 

Με την έναρξη της διαδικασίας οι δικαστές ομόφωνα έκαναν δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως και αποφάσισαν ότι δεν συντρέχει λόγος για να παραδοθούν στην Ελένη Τουλουπάκη, όπως είχαν ζητήσει έγγραφα που αφορούν σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του Αρεοπαγίτη , ο οποίος για λόγους υγείας δεν συμμετέχει στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου

 

Τουλάχιστον 31 πολίτες έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από την έναρξη ,στις 13 Σεπτεμβρίου ,των διαδηλώσεων, που καταπνίγονται από τις δυνάμεις ασφαλείας, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο της

22 χρονης Μαχσά Αμινί ,στη διάρκεια της κράτησής της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη, επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντήλα της, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Iran Human Rights Watch.

 

Στους 17 οι νεκροί, μεταξύ τους και αστυνομικοί, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση. Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων, ενώ προχώρησε σε

πολλές συλλήψεις.

Στην Τεχεράνη και την υπόλοιπη χώρα διαδηλωτές πυρπόλησαν αστυνομικά τμήματα και περιπολικά και φώναξαν συνθήματα κατά του καθεστώτος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Irna.

 

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις εδώ και χρόνια στη χώρα, με χιλιάδες γυναίκες να καίνε τις μαντήλες τους και να κόβουν τα μαλλιά τους.

 

“Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί με τις γυναίκες του Ιράν”, δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα.

 

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου, για τον εντοπισμό 6 αγνοούμενων μεταναστών που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος, που καταστράφηκε κατά την προσέγγιση του σε παραλία του νησιού. Διασώθηκαν 49 μετανάστες, μεταξύ τους και 4 παιδιά, που, κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία. Οι διασωθέντες μεταφέρονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου.

 

Σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση και στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων μεταναστών που

επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος. Εχουν διασωθεί 85 μετανάστες

 

 

Καθυστερήσεις στην Παραλιακή προς Πειραιά από του ύψος του Αγίου Κοσμά ,εξαιτίας σύγκρουσης οχημάτων στο ύψος του Ελληνικού.

 

 

Πάνω από 5.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έχουν καταγραφεί μέσα στο 2022 σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος .

 

Ανοίγουν σήμερα, και για τρεις μέρες, οι πύλες του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο φέτος συμπίπτει με την 70η επέτειο από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών, αύριο στην Αττική, με βελτίωση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου

19 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα