back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι μία μάχη διαρκής, είναι μία μάχη την οποία έχουμε υποχρέωση, ως δημοκρατίες, να δώσουμε, για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και για να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να λειτουργούμε μέσα σε ανοιχτές δημοκρατικές κοινωνίες, όπως αυτές τις οποίες με τόσο κόπο έχουμε χτίσει», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Ground Zero, στη Νέα Υόρκη ,στο σημείο που κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός τοποθέτησε στα ονόματα των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους ελληνικά σημαιάκια και κατέθεσε στεφάνι στο μοναδικό δέντρο στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο επέζησε κατά την τρομοκρατική επίθεση.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε προς το Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου 2001 όμως ανοικοδομήθηκε, με συμβολή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και το επόμενο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και τον ξενάγησε στο εσωτερικό του Ναού, ενώ ο αρχιτέκτονας που έχει σχεδιάσει τον νέο ναό, Σαντιάγο Καλατράβα, εξήγησε το σχέδιο έως την τελική περάτωση του έργου.

«Πρόκειται όντως για ένα εξαιρετικό κτήριο. Θα έλεγα πως είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με την ιδιαίτερη πνευματική σημασία αυτού του χώρου. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε ένα σημείο που σημαδεύτηκε από πόνο και βάσανα. Είναι μία εκκλησία που συμβολίζει την ελπίδα και την ενότητα. Είμαι βέβαιος πως θα εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τη Νέα Υόρκη και φάρο ελπίδας για όλους τους επισκέπτες της», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Νέες ανατιμήσεις που θα φτάνουν το 35% σε βασικά είδη. Η μεγαλύτερη αύξηση αναμένεται σε χαρτί υγείας, χαρτομάντηλα και ρολό κουζίνας. Κατά 13% ακριβαίνουν πάνες μωρών και ενηλίκων.

Ακριβότερο κατά 1 ευρώ το λίτρο θα πωλείται το ελαιόλαδο, μέχρι 20% η αύξηση στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ανατιμήσεις που ξεπερνούν μεσοσταθμικά το 25% αναμένονται και στα κρέατα, αυξήσεις 25% σε αλεύρι, σιμιγδάλι και καλαμπόκι, γεγονός που θα προκαλέσει νέο κύμα ανατιμήσεων και σε τυποποιημένο ψωμί, γλυκά και παράγωγα. Αύξηση κατά 15% αναμένεται και στον καφέ.

Την αποχώρηση των μελών ,σύσσωμης της αντιπολίτευσης, από τη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής, προκάλεσε η απόρριψη από πλευράς πλειοψηφίας κλήσης και νέων προσώπων στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις.

Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό, με τον εκπρόσωπο της ΝΔ να λέει ότι όλοι οι μάρτυρες που κλήθηκαν φώτισαν την υπόθεση και να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για κοινή συμπόρευση, με αφορμή την αποχώρηση για δεύτερη φορά από την ψηφοφορία

Την πρόθεση της να παρασταθεί προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος δήλωσε στο Ειδικό Δικαστήριο η επίτιμη Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μια από τις πράξεις παράβασης καθήκοντος που αποδίδεται στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αφορά παρεμβάσεις και πιέσεις προς την κ. Τσατάνη την περίοδο που χειριζόταν υποθέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Με ψαλίδια στα χέρια και χωρίς χιτζάμπ διαδηλώνουν οι γυναίκες στο Ιράν, καθώς η χώρα τις τελευταίες ημέρες κινείται στους ρυθμούς της λαϊκής οργής που προκάλεσε ο θάνατος της 22χρονης Μάχσα Αμινί, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία ηθών, με την κατηγορία ότι φορούσε λάθος τη μαντίλα της.

Τουλάχιστον 31 πολίτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη ,στις 13 Σεπτεμβρίου ,των διαδηλώσεων, που καταπνίγονται από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο θάνατος της Αμινί προκάλεσε τεράστιο κύμα οργής και τις χειρότερες διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο Ιράν από το 2019, με την αστυνομία να κάνει χρήση βίας για να τις διαλύσει.

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί ακύρωσε τη συνέντευξη με την Κριστιάν Αμανπούρ του CNNi, στη Νέα Υόρκη, αφού εκείνη απέρριψε την «πρόταση» της ομάδας του να φορέσει μαντίλα. Σύμφωνα με την καταξιωμένη δημοσιογράφο, Βρετανο-ιρανικής καταγωγής θα ήταν η πρώτη συνέντευξη του Ιρανού προέδρου επί αμερικανικού εδάφους.

“Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί με τις γυναίκες του Ιράν”, δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα.

«Η αιματηρή καταστολή των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στο Ιράν μετά την άγρια δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί συγκλονίζουν», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «ο αγώνας απέναντι στην ανισότητα, την καταπίεση και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου είναι διαρκής και έχουμε χρέος να είμαστε αλληλέγγυοι».

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου, για τον εντοπισμό έξι μεταναστών που επέβαιναν μαζί με άλλους 49 και οι οποίοι διασώθηκαν, σε φουσκωτό σκάφος, που καταστράφηκε κατά την προσέγγιση του σε παραλία του νησιού. Οι 49 μετανάστες ,αναμεσά τους τέσσερα παιδιά δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Τουρκία. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής της Λέρου.

Σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση και στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων μεταναστών που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος. Εχουν διασωθεί 85 μετανάστες

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών, αύριο στην Αττική, με βελτίωση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου

18 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα