back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακό κομφούζιο σχηματίζεται στα σύνορα της Ρωσίας με τις γειτονικές χώρες, μετά την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για επιστράτευση, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκου στόχος είναι να στρατολογηθούν 300.000 άτομα.
Συμφόρηση παρατηρείται στα σύνορα με το Καζακστάν, τη Γεωργία, τη Λευκορωσία και τη Φινλανδία, με την φιλανδική κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει στους περισσότερους Ρώσους να εισέλθουν στη χώρα. Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία, που συνορεύουν με τη Ρωσία άρχισαν να απομακρύνουν τους Ρώσους πολίτες από περάσματα λέγοντας ότι δεν πρέπει να ταξιδεύουν όσο η χώρα τους βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία.
Σύμφωνα με το ρωσικό γενικό επιτελείο, σχεδόν 10.000 άνθρωποι προσφέρθηκαν εθελοντικά να στρατολογηθούν για την επίθεση στην Ουκρανία.
Χθες σε 38 πόλεις της Ρωσίας πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της επιστράτευσης. Σχεδόν 1.500 άτομα συνελήφθησαν. Σε ορισμένους από τους συλληφθέντες δόθηκαν κλήσεις να παρουσιαστούν σε γραφεία στρατολογίας.

Mορφή λαϊκής εξέγερσης έχει πάρει η επανάσταση της χιτζάμπ, στο Ιράν. Οι διαμαρτυρίες που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί που είχε συλληφθεί από την αστυνομία του Ιράν επειδή φορούσε χαλαρά την ισλαμική της μαντίλα, συνεχίζονται ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 31έναν. Κάποιες από τις διαμαρτυρίες συνοδεύτηκαν από βίαια επεισόδια. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία μέσα σε μια βροχή από δακρυγόνα στην Τεχεράνη, αλλά και σε άλλες πόλεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανοϊρανή δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ του CNN ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter ότι ο πρόεδρος του Ιράν αρνήθηκε να της παραχωρήσει προγραμματισμένη συνέντευξη επειδή αρνήθηκε να φορέσει μαντήλα.

Ο κόσμος θα βγεί στους δρόμους σε όλη την υφήλιο αν δεν ληφθούν βήματα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
Μιλώντας στο CNN η επικεφαλής του Ταμείου τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτός ο σωρευτικός αντίκτυπος των πολλαπλών κρίσεων δοκιμάζει ήδη την υπομονή και την αντοχή των ανθρώπων. Και αν δεν ληφθούν μέτρα θα υπάρξουν συνέπειες».

Έναν στους 4 αυτοπασχολούμενους απειλεί η φτώχεια σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε από το 2020 ως το 2021.
Σε εθνικό επίπεδο, τα υψηλότερα ποσοστά αυτοαπασχολούμενων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού κατέγραψαν η Ρουμανία, Πορτογαλία και Εσθονία.
Στην έκτη θέση της λίστας βρίσκεται η Ελλάδα, με ποσοστό 26,9%, από 23,6% το 2020.

Εν τω μεταξύ, νέες ανατιμήσεις που θα φτάνουν το 35% αναμένονται σε βασικά είδη. Η μεγαλύτερη αύξηση αναμένεται σε χαρτί υγείας, χαρτομάντηλα και ρολό κουζίνας. Κατά 13% ακριβαίνουν πάνες μωρών και ενηλίκων.
Ανατιμήσεις που ξεπερνούν μεσοσταθμικά το 25% αναμένονται και στα κρέατα, αυξήσεις 25% σε αλεύρι, σιμιγδάλι και καλαμπόκι.

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι μία μάχη διαρκής, είναι μία μάχη την οποία έχουμε υποχρέωση, ως δημοκρατίες, να δώσουμε, για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και για να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να λειτουργούμε μέσα σε ανοιχτές δημοκρατικές κοινωνίες, όπως αυτές τις οποίες με τόσο κόπο έχουμε χτίσει», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Ground Zero, στη Νέα Υόρκη.
«Τα θύματα της τρομοκρατίας -διότι και εμείς στη χώρα μας έχουμε πληγωθεί από τη δικιά μας εγχώρια τρομοκρατία- θα συνεχίσουμε, πάντα, να τα τιμούμε και δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Την αποχώρηση των μελών, σύσσωμης της αντιπολίτευσης, από τη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής, προκάλεσε η απόρριψη από πλευράς πλειοψηφίας κλήσης και νέων προσώπων στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις.
Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό, με τον εκπρόσωπο της ΝΔ να λέει ότι όλοι οι μάρτυρες που κλήθηκαν φώτισαν την υπόθεση και να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για κοινή συμπόρευση, με αφορμή την αποχώρηση για δεύτερη φορά από την ψηφοφορία.
H κυβέρνηση έχει προαποφασίσει να κλείσει άρον άρον τις εργασίες της εξεταστικής δήλωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει να προσέρχεται στις συνεδριάσεις.
«Δεν συμμετείχαμε στην προαποφασισμένη ψηφοφορία τραγέλαφο της ΝΔ, που μόνη της αποφάσισε ενάντια σε όλα τα κόμματα να μην έρθει κανένας μάρτυρας, να μην υπάρξει κανένα στοιχείο για την υπόθεση των υποκλοπών. Η κοροϊδία κορυφώνεται. Οι μάσκες πέφτουν», επισήμανε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη.

KAΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα