back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελεύθερη υπό όρους η Ντιαλό

Διαβάστε επίσης

Μετά από πενθήμερη προφυλάκιση, η Αμινάτα Ντιαλό αφέθηκε ελεύθερη, αλλά παραμένει υπό δικαστική εποπτεία, καθώς θεωρείται ύποπτη για «επιβαρυντική βία» και «εγκληματική οργάνωση», στην έρευνα για την επίθεση στην πρώην συμπαίκτρια της στην Παρί Σεν Ζερμέν, Κεϊρα Χαμραουϊ.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, η Ντιαλό κατέβαλε εγγύηση 30.000 ευρώ και υποχρεούται να ζήσει με τον πατέρα της, στην Γκρενόμπλ, την γενέτειρά της, που βρίσκεται κοντά στις γαλλικές Άλπεις. Παράλληλα, σε εβδομαδιαία βάση θα ελέγχεται εάν τηρεί τους όρους αποφυλάκισης, ενώ απαγορεύεται να επικοινωνήσει με τις παίκτριες και τη διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Ντιαλό, θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» της επίθεσης που δέχθηκε η Χαμραουϊ τον περασμένο Νοέμβριο στο Σατού, κοντά στο Παρίσι. Είναι διεθνής (σ.σ. 7 συμμετοχές στην εθνική Γαλλίας) και παραμένει χωρίς σύλλογο από την στιγμή που έληξε το συμβόλαιο της με την Παρί ΣΖ, τον Ιούνιο του 2022. Η Ντιαλό, έφθασε στην ακρόαση εμφανώς ταλαιπωρημένη, με χειροπέδες και ντυμένη με μαύρη φόρμα, πουπουλένιο μπουφάν και καλυμμένο το πρόσωπό της.

Η συζήτηση για τους όρους αποφυλάκισης, έγινε κεκλεισμένων των θυρών κατόπιν αιτήματος της εισαγγελίας και της υπεράσπισης, επειδή «οι κολοσσιαίες διαρροές της έρευνας εξυπηρετούν την κ.Ντιαλό», όπως εκτίμησε κατά την ακροαματική διαδικασία ένας από τους δικηγόρους της, ο Ρομέν Ρουϊθ.

Υπενθυμίζεται, ότι στην υπόθεση, εμπλέκονται μέχρι στιγμής, τέσσερις άνδρες γεννημένοι μεταξύ 1999 και 2003, οι οποίοι κατηγορούνται για τις ίδιες κατηγορίες της «εγκληματικής οργάνωσης» και της «επιβαρυντικής βίας». Δύο εξ΄αυτών, φυλακίσθηκαν και οι άλλοι δύο, τέθηκαν υπό δικαστικό έλεγχο. Σύμφωνα με την εισαγγελία, κατά την διάρκεια της κράτησής τους, ενέπλεξαν την Ντιαλό, παρουσιάζοντας την ως «χορηγό της βίας, προκειμένου να της επιτραπεί να πάρει την θέση του θύματος (σ.σ. Χαμραουϊ) σε μελλοντικούς αγώνες».

Ωστόσο, η ακριβής αλληλουχία των γεγονότων δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί με σαφήνεια από τους ερευνητές, ενώ από τους τέσσερις κατηγορούμενους, ο ένας παραδέχθηκε ότι κλώτσησε την Χαμραουϊ, ενώ οι άλλοι τρεις, δήλωσαν ότι ήταν παρόντες στον τόπο της επίθεσης.

«Η Ντιαλό έτρεφε «μίσος» εναντίον του Χαμραουί στο πλαίσιο μιας αθλητικής αντιπαλότητας», αναφέρεται στο πόρισμα της έρευνας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Από την επίθεση, η Χαμραουϊ τραυματίσθηκε στα χέρια και στα πόδια, ενώ το περασμένο Σάββατο, ανέφερε πως «Σήμερα, εμπιστεύομαι το δικαστικό σύστημα να αναδείξει την αλήθεια και να καθαρίσει την τιμή μου. Ανυπομονώ να συνδεθεί ξανά το όνομά μου μόνο με τις αθλητικές σελίδες και να αφήσω τις νομικές στήλες». Το μήνυμα της, συνοδεύεται από φωτογραφίες που δείχνουν τα τραύματα στα χέρια και τα πόδια της που προκλήθηκαν από την επίθεσή, κατά την οποία, όπως λέει, «νόμιζε ότι πέθανε» και που «την στοιχειώνει νύχτα και μέρα».

πηγή-ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα