back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένα ηθικό και βιώσιμο Pop up Market στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Διαβάστε επίσης

 Με στόχο να  αναδείξει τη δύναμη που έχει η συλλογική προσπάθεια με μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες, προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης  διοργανώνει ένα διήμερο φεστιβάλ, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 από 12.00-20.00. Διαδραστικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, προβολή ντοκιμαντέρ και ένα pop up market με μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών και προϊόντων εντάσσονται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Μέσω αυτού του φεστιβάλ συστήνουμε στο κοινό τη δύναμη του project Ten Million Ηands που δημιουργήθηκε από το Impact Hub Athens με την υποστήριξη του Helidoni Foundation. Το Ten Million Hands Λειτουργεί ως μία πλατφόρμα που συγκεντρώνει όλες τις εταιρείες που παράγουν ή εμπορεύονται βιώσιμα και ηθικά προϊόντα και υπηρεσίες, προσφέροντας στους καταναλωτές άμεση, γρήγορη και εύκολη ενημέρωση, ιδέες και συμβουλές για ένα περισσότερο ηθικό και βιώσιμο τρόπο ζωής. Έναν τρόπο ζωής προς ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο κόσμο για όλους, περιβάλλον, ζώα και ανθρώπους», θα πει στον Αθήνα 9.84, η υπεύθυνη διαχειρίστρια της Δημοτικής Αγοράς, Έλενα Λάμπρου. «Έχουμε συγκεντρώσει όλα τα μικρά ελληνικά brands, που έχουν στο DNA τους sustainability».

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για το σπίτι όπως τα έπιπλα του The Nook Concept, τα έργα τέχνης της Margarita Gallery, αλλά και την καθημερινότητα όπως τα second hand φυτά του Papigion Project, την πλούσια vintage συλλογή παιχνιδιών του Replay Toys, ή τα μοντέρνα οικολογικά ή/και βιοδιασπώμενα προϊόντα χωρίς πλαστικό των Plastikourgeio και Boobam.

Θα μπορούν επίσης να βρουν επιλεγμένα είδη διατροφής, όπως οργανικά τρόφιμα από το Συνεταιρισμό Συν Άλλοις, αγροτικά προϊόντα, όσπρια, άλευρα και κρασί απευθείας από τον παραγωγό Σανδάλη ή τα φρέσκα οπωρολαχανικά του Μποστανιού, πιστοποιημένα βιολογικά, γλυκά αλκοολούχα ποτά χωρίς ζάχαρη από την Aithra Spirits, και όλα τα προϊόντα της Wise Greece, η οποία στηρίζοντας και πωλώντας προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών, αγοράζει τρόφιμα πρώτης ανάγκης για να τα διαθέσει δωρεάν σε παιδιά, οικογένειες άστεγους και ηλικιωμένους, που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Επίσης  η μόδα δεν λείπει από το Ten Million Hands Market, με τις vintage συλλογές των The Hazel Ray Vintage, και Anthophile, τα size-inclusive κορμάκια της Femad, οικολογικά streetwear από το Blank Studio, αλλά και παιδική ένδυση από τη Swaplanet. Οι Ankaa Project και Life With You θα είναι εκεί με πρωτότυπα αξεσουάρ, η A Shiny Day με υλικά χειροτεχνίας και τα κορίτσια του Apiliotis Jewellery με χειροποίητα κοσμήματα. Είδη για την προσωπική φροντίδα θα παρέχει το Κυψελιώτικο Μπιουτι Μπαρ, ενώ ταυτόχρονα το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες και τις ηλεκτρικές μετακινήσεις που προσφέρει η Kineo, αλλά και να ανακυκλώσει για καλό σκοπό τους παλιούς φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακά και εξαρτήματα στο Επανεκκίνησης.

«Διαδραστικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλη την οικογένεια θα τρέχουν παράλληλα και τις δύο ημέρες της εκδήλωσης με συμβουλές για βιώσιμη κατανάλωση και παράλληλα θα προβάλλεται στο αίθριο της Αγοράς ένα ντοκιμαντέρ, που δημιουργήσαμε και το οποίο ακολουθει τις ζωές τεσσάρων καταναλωτών οι οποίοι με μικρές καθημερινές συνήθειες έχουν υιοθετήσει ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής με στόχο τη προστασία του περιβάλλοντος», σημειώνει η κα Λάμπρου συμπληρώνοντας ότι «οι επισκέπτες επίσης θα ανακαλύψουν και διάφορα αξεσουάρ τα οποία κατασκευάζονται από ανθρώπους με δυσκολία στη πρόσβαση εργασίας όπως άτομα με αναπηρία ή ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Μια σημαντική παράμετρος που εντάσσεται σε αυτό που λέμε ηθική και βιώσιμη κατανάλωση».

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων:

Σάββατο 24|9

  • 12.00 – 13.00 Swaplanet – Δημιουργικό παιδικό παιχνίδι με θέμα την βιωσιμότητα
  • 13.00 – 14.00 Blank Studio / Εκτύπωση μεταξοτυπίας σε ανακυκλωμένα χαρτιά
  • 14.0 – 17.00 Epanekkinisis – Repair Cafe
  • 17.00 – 19.00 A Shiny Day – FASHION UPCYCLING WORKSHOP (Σιδερότυπο κέντημα, σιδερότυπο,
    ζωγραφική, μεταποίηση με ραπτομηχανή)

Κυριακή 25|9

  • 14.00 – 17.00 Epanekkinisis / Repair Cafe
  • 17.00 – 18.0 Restia project – Παρουσίαση project και εργαλείων
  • 17.00 – 19.00 A Shiny Day – FASHION UPCYCLING WORKSHOP (Σιδερότυπο κέντημα, σιδερότυπο,
    ζωγραφική, μεταποίηση με ραπτομηχανή)

Στην παρουσίαση του event o Άλεξ Κάβδας.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τη δύναμη που έχουν δέκα εκατομμύρια ζευγάρια χέρια ενωμένα το Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 (12:00 – 20:00) στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, καλούν οι διοργανωτές.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα