back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δωρεάν διδακτική στήριξη του Δήμου Αθηναίων σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και αποφοίτους

Διαβάστε επίσης

22-09-2022

Με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η Ενισχυτική Διδασκαλία του Δήμου Αθηναίων, ένας εξαιρετικά επιτυχημένος θεσμός όπως φάνηκε από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, μπαίνει ξανά σε τροχιά μετά τη μαζική ανταπόκριση των μαθητών και χάρη στην πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών, που αποτελούν τον ισχυρότερο κρίκο στην αλυσίδα αυτής της προσπάθειας, με κοινωνικό πρόσημο.

Είναι  μια πρωτοβουλία που προσφέρει σοβαρή στήριξη σε πληθυσμιακές  ομάδες οι οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινή προετοιμασία των παιδιών τους για το σχολείο και τις εισαγωγικές εξετάσεις. Στοχεύει στην  ενίσχυση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε φροντιστήρια. και υποστηρίζει παιδιά άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στο δήμο Αθηναίων, καθώς και άπορους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του απέναντι στις οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος Αθηναίων παρέχει δωρεάν διδακτική στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ακόμη και αποφοίτους που επιζητούν μια δεύτερη ευκαιρία για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο» είπε στον Αθήνα 984 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου ο προϊστάμενος του τμήματος Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων, Χαράλαμπος Μπόζιαρης.

Όλοι όσοι πήραν μέρος στο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από τα κανονικά φροντιστήρια. «Αντιθέτως,ενδέχεται και να υπερτερεί στα σημεία» υποστήριξε ο κ Μπόζιαρης, κάνοντας ξεχωριστή μνεία στη μέριμνα φύλαξης και καθαριότητας. «Γίνεται υπεύθυνη δουλειά με καθημερινή εξέταση, συχνά διαγωνίσματα προσομοίωσης , τα τμήματα είναι ολιγομελή, με διαδραστικούς πίνακες κι ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων» συμπλήρωσε.

Δεν είναι όμως μόνον αυτά, γιατί τίποτε δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την ανιδιοτελή προσφορά των καθηγητών. «Διαθέτουν τον χρόνο και την πείρα τους, όντες στην πλειονότητά τους ενεργοί, αλλά και συνταξιούχοι.Εμείς είμαστε εδώ να βοηθήσουμε».

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή εκπαιδευτικοί μπορούν να μπουν στον ιστότοπο του Δήμου Αθηναίων ή να τηλεφωνήσουν απογευματινές ώρες στη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον αριθμό:210.8655273 και το πρωί στο 213.2082924 ή στο 213.2082923.

Πέρυσι, έγινε μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού, που ήταν ανοικτό σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αθηναίων όπως και στους μαθητές που επιθυμούσαν να το παρακολουθήσουν.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, στην οδό Πάτμου 11-13 (με πρόσβαση από το σταθμό ΗΣΑΠ Αγίου Νικολάου, αλλά και από τα μέσα σταθερής τροχιάς στην οδό Πατησίων), καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 3 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου email: [email protected] .

*Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου καθώς και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2023 καλούνται να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους το γρηγορότερο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα