back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απαιτεί ξανά από τη Γερμανία άρματα μάχης

Διαβάστε επίσης

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αξίωσε για ακόμη μια φορά η Γερμανία να στείλει αμέσως στη χώρα του άρματα μάχης.

«Δώστε μας αυτά τα όπλα», δήλωσε ο κ. Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεοπτική υπηρεσία της γερμανικής ταμπλόιντ εφημερίδας Bild. «Για εμάς, τα άρματα μάχης σημαίνουν πως θα μπορέσουν να σωθούν περισσότερες ζωές».

Ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους τόνισε πως δεν αποδέχεται το επιχείρημα του Βερολίνου πως δεν θέλει να ενεργήσει χωρίς να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους του στο NATO. «Είσαστε ανεξάρτητο κράτος. Αν δεν θέλετε να μας δώσετε αυτά τα όπλα, εντάξει, έχετε την άποψή σας. Αλλά μη μας λέτε πρώτα οι ΗΠΑ, μετά η Πολωνία και ούτω καθεξής».

Η Μπούντεσταγκ, η ομοσπονδιακή κάτω Βουλή, θα συζητήσει τη χορήγηση επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το απόγευμα.

Σχέδιο ψηφίσματος που έχει κατατεθεί καλεί, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς να δώσει αμέσως «άδεια για την εξαγωγή αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία».

Μέχρι σήμερα, καμία χώρα του NATO δεν έχει προμηθεύσει την Ουκρανία με άρματα μάχης δυτικής κατασκευής. Ο κ. Σολτς έχει πει επανειλημμένα ότι η Γερμανία δεν σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλία μονομερώς ως προς το ζήτημα αυτό.

Αναφερόμενος σε πρόσφατη τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον καγκελάριο Σολτς, ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε πως «ήμουν συχνά πολύ ευθύς, διότι δεν κατανοώ κάποια βήματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα