back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σημαντική δράση για το περιβάλλον από την ΕΙΟ

Διαβάστε επίσης

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική δράση, προχωρά η ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία, στο πλαίσιο του πανελληνίου πρωταθλήματος Οπτιμιστ U16, που θα διεξαχθεί από τις 5 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, Σε συνεργασία με την BlueCycle και την Playroom Arts & Crafts, η ΕΙΟ, οργανώνουν από κοινού, δράση για την συλλογή και ανακύκλωση παιχνιδιών με στόχο έναν βιώσιμο πλανήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΙΟ καλεί όλους τους αθλητές και αθλήτριες, που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, να ξεχωρίσουν όσα παιχνίδια δεν χρειάζονται πια και να τα τοποθετήσουν σε ειδικά διαμορφωμένο κάδο, που θα υπάρχει στις εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center», όπου θα γίνει ο αγώνας.

Η δράση #toyitagain χωρίζεται σε δύο βασικά μέρη. Στο κομμάτι της αποκομιδής των πλαστικών παιχνιδιών/απορριμμάτων και στην ανακύκλωση τους, που είναι αμιγώς μη κερδοσκοπική.

Οι φορείς που συμμετέχουν δεν έχουν κάποια υποχρέωση, ενώ τα έξοδα εξοπλισμού και συγκέντρωσης των παιχνιδιών, καλύπτονται εξολοκλήρου από την δράση. Αφού συγκεντρωθούν τα πλαστικά παιχνίδια, απολυμαίνονται και ανάλογα με την κατάστασή και τα χαρακτηριστικά των υλικών τους, είτε επαναχρησιμοποιούνται ατόφια, είτε ανακυκλώνονται.

Όσα υλικά φθάσουν στο μοναδικό εργαστήριο του BlueCycle, θα «μεταμορφωθούν» σε μοναδικά παιδικά έπιπλα και διαδραστικά παιχνίδια, τα οποία θα διατίθενται στο εμπόριο.

πηγή-ΕΙΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα