back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θ. Γλαβίνας: Υπάρχει ένα παρακράτος που έστησε την ιστορία των παρακολουθήσεων

Διαβάστε επίσης

Την εκπεφρασμένη δυσαρέσκεια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, επανέλαβε ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Αθανάσιος Γλαβίνας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να κλείσει την υπόθεση, σημειώνοντας  ότι αυτή «έχει πολλά επεισόδια» και πως το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως.

«Δυστυχώς δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα της Εξεταστικής Επιτροπής και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την παράταξη και τους εκπροσώπους της ΝΔ  που εντός της Επιτροπής  κάνουν το παν για να μείνουν όλα στο σκοτάδι, παρά τις αρχικές  διαβεβαιώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού περί του αντιθέτου. Υπάρχει μια χιονοστιβάδα συμπτώσεων που δείχνουν  ότι κάτι περίεργο  έχει συμβεί. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα παρακράτος που έστησε την ιστορία των παρακολουθήσεων. Κάτι  σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Απόρρητο και κράτος δικαίου δεν συμβαδίζουν ».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Ουδείς δημοκρατικός πολίτης θα ήταν ευχαριστημένος από μια διαδικασία μέσω της οποία παρακωλύεται η αναζήτηση της αλήθειας, που πέφτει σε ένα τείχος σιωπής. Είχαμε εξ’ αρχής πολλές ενστάσεις σχετικά με το εάν είχε αξία η συμμετοχή μας σε αυτήν την Εξεταστική. Από εκεί και πέρα, σεβόμαστε τους θεσμούς και θα μείνουμε εκεί για να παλέψουμε  να βγει στο φως η αλήθεια.  Η μάχη για την ανακάλυψη της αλήθειας είναι καθημερινή».

 Σχετικά με την εντεινόμενη προκλητική ρητορική και τις εμπρηστικές δηλώσεις εκ μέρους της Τουρκίας, ανέφερε ότι αρχίζει να εγκλωβίζει ένα μέρος της τουρκικής πολιτικής εκτιμώντας ότι αυτή η πρακτική δημιουργεί κεκτημένες θέσεις οι οποίες δεν θα επιτρέψουν στον Ερντογάν να κάνει πίσω το επόμενο διάστημα.

«Δημιουργείται ένα πολύ επικίνδυνο σκηνικό», είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς αυτό, ο κ. Γλαβίνας τόνισε ότι είναι αναγκαία η υιοθέτηση μιας ενιαίας τακτικής από πλευράς των ετέρων μας τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ που θα δείχνει ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η συμπεριφορά ενός «διεθνούς ταραξία» όπως είναι η Τουρκία.

«Δεν είναι δυνατόν εμείς να ζούμε στην άκρη της Ευρώπης, να αναγκαζόμαστε να εξοπλιζόμαστε με εκατομμύρια ευρώ και κάποιοι θεωρητικά σύμμαχοί μας, εταίροι μας, να παραδίδουν όπλα την Τουρκία, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη. Η ένωση και η αλληλεγγύη απαιτεί το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Πρέπει η Ευρώπη να δώσει μια ξεκάθαρη, ολιστική απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα», συμπλήρωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα