back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Διαβάστε επίσης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά-Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές», πραγματοποιώντας ποικίλες δράσεις στο Ιστορικό Αρχείο του στην Αθήνα, σε Μουσεία του Δικτύου του στην περιφέρεια αλλά και διαδικτυακά.

Αναλυτικά όλες οι δράσεις:

Ιστορικό Αρχείο (Αθήνα)
Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς και μεγάλους

Tην Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου οργανώνονται δύο αυτόνομα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης χειροποίητου χαρτιού, για ενήλικες (ώρα 12:00) και για παιδιά (ώρα 17:30). Στόχος των εργαστηρίων είναι να εξοικειώσουν τους συμμετέχοντες με την έννοια του χαρτιού και την ιστορικότητά του. Με την καθοδήγηση των Μάριου Παπαθανασίου και Παναγιώτας Σκλαβενίτη, μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για τις πρώτες απόπειρες του ανθρώπου να εκφραστεί μέσω της γραφής, καθώς και για διάφορα άλλα υποστρώματα γραφής που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι να ανακαλυφθεί και να διαδοθεί το χαρτί με τη σημερινή του μορφή. Τέλος, επαναχρησιμοποιώντας χαρτί που βρίσκεται ένα στάδιο πριν την ανακύκλωση, φτιάχνουν το δικό τους χειροποίητο χαρτί.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης, στο τηλέφωνο 210 3418051 (Δευτ.- Παρ. 9:00-17:00).

Βιβλιοθήκη (διαδικτυακό)
Βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου (ώρες 11:00-13:00) πραγματοποιείται το διαδικτυακό βιωματικό εργαστήρι, «Ιστορίες για να σκεφτείς, ιστορίες για να αντέχεις» για ενήλικες, με τη θεατρο-παιδαγωγό Μαρία Τερζάκη. Ο άνθρωπος ψάχνει καταφύγιο στις ιστορίες. Έτσι και σήμερα σε έναν κόσμο αντιμέτωπο με συνεχείς κλιματικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές προκλήσεις εξακολουθεί να χρειάζεται τις ιστορίες, τα παραμύθια και τους μύθους για να εξηγήσει, να αντέξει αλλά και να ονειρευτεί το μέλλον. Οι συμμετέχοντες, με όχημα την αφήγηση, τα εικαστικά, τη δημιουργική γραφή και τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού, θα εξερευνήσουν ιστορίες που φωτίζουν την άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον και θα διαπιστώσουν πόσο σημαντικό είναι να παραδοθούν οι ιστορίες αυτές στις επόμενες γενιές.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής [email protected] γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι 20 πρώτοι θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για την εισαγωγή τους στη διαδικτυακή δράση.

Δίκτυο Μουσείων

Μουσείο Μετάξης, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. &Σ. Τσαλαπάτα, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, Μουσείο Μαστίχας Χίου, Μουσείο Αργυροτεχνίας

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα