back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο

Διαβάστε επίσης

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμενονται να επικρατήσουν το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα με βασικό χαρακτηριστικό την άνοδο της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 24, στην Ήπειρο από 5 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 26-27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 11 έως 25 βαθμούς, ενώ στο νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 Μποφόρ, ενώ τοπικά στα νότια πελάγη οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στα νότια βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 23 με 24 και στα υπόλοιπα τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα λίγες νεφώσεις στα δυτικά που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα επηρεάσουν τη δυτική Μακεδονία και στα δυτικά θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στα δυτικά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα