back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στην Ιταλία

Διαβάστε επίσης

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν αλλάξει αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων.

Τον Δεκέμβριο του 2021, οι Γερμανοί έφεραν τον Όλαφ Σολτς στην καγκελαρία στο Βερολίνο. Τον Απρίλιο οι Γάλλοι επέστρεψαν στα Ηλύσια τον Εμμανουέλ Μακρόν και στις 25 Σεπτεμβρίου θα είναι η σειρά των Ιταλών να εκλέξουν το Κοινοβούλιο που θα ορίσει τον διάδοχο του Μάριο Ντράγκι.

Οι κύριοι υποψήφιοι στις γενικές εκλογές της Ιταλίας την ερχόμενη Κυριακή για την ανάδειξη νέου κοινοβουλίου και τον προσδιορισμό του επόμενου που θα κυβερνήσει τη χώρα περιλαμβάνουν μερικά γνωστά ονόματα και μερικά λιγότερο γνωστά: από τον τρεις φορές πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι έως την ηγέτη της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης Τζόρτζια Μελόνι, η οποία προηγείται στις δημοσκοπήσεις και σκοπεύει να γίνει η πρώτη γυναίκα της Ιταλίας στην Πρωθυπουργία.

Η Μελόνι φαίνεται ότι “έπαξει σωστά τα χαρτιά της'” όταν αρνήθηκε να συμμετάσχει το κόμμα της, το οποίο συνίδρυσε το 2012, σε οποιαδήποτε κυβέρνηση συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης ενότητας στην περίοδο της πανδημίας υπό τον απερχόμενο Πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Η 45χρονη Μελόνι, αν εκλεγεί θα είναι μία από από τους νεότερους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας. Ισχυρίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ γραφειοκρατική, αλλά έχει πει ότι δεν θα πιέσει για κανένα «Italexit» – το να βγάλει τη χώρα από το κοινό νόμισμα του ευρώ – και απεικονίζει τον εαυτό της ως ένθερμο υποστηρικτή του ΝΑΤΟ. Ετσι, η Μελόνι μπορεί να γίνει η πρώτη ακροδεξιά πρωθυπουργός της Ιταλίας από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η πρώτη γυναίκα ηγέτης της. Το κόμμα της «Αδερφοί της Ιταλίας» έχει σημειώσει μεγάλη δημοτικότητα από την ψηφοφορία το 2018, όταν συγκέντρωσε λίγο πάνω από 4%.

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα