back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη η κίνηση αυτήν την ώρα στην άνοδο του Κηφισού από Ρέντη έως Αχαρνών. Στην κάθοδο του Κηφισού από Μεταμόρφωση έως Περιστέρι. Χαμηλές ταχύτητες και στην Αθηνών – Κορίνθου, στην είσοδο και στην έξοδο, στο ύψος της Χαλυβουργικής.

“Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι”, αναφέρει σε ένα νέο παραλήρημά του, στο Twitter ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ανάρτησή του για την άλωση της Τριπολιτσάς, στις 23 Σεπτεμβρίου 1821. Στο μεταξύ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι “η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να δεχθεί όρους για τα F-16”. “Δεν είναι δυνατόν να ισχύουν περιορισμοί από μέλος του NATO σε μέλος του ΝΑΤΟ”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των όρων που έχουν τεθεί από τις ΗΠΑ στην Τουρκία για την πώληση ή την αναβάθμιση F-16 είναι να μην γίνονται υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά εδάφη.

…Σήμερα η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΓΣ του ΟΗΕ – αναμένεται ηχηρή και ξεκάθαρη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Mιλώντας χθες στο CNN, o Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε λόγο για “Fake news” από την Άγκυρα όσον αφορά το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι “έχουμε σώσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες”. Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία να συμμορφωθεί με τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου και το Δίκαιο της Θάλασσας – Ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στον διάλογο.

…Στο μεταξύ, κατάσταση “μερικής έκτακτης ανάγκης” κήρυξε νωρίτερα η Βουλγαρία λόγω της αυξημένης μεταναστευτικής κίνησης στα σύνορα της με την Τουρκία, στη μεθόριο, στην περιοχή του Χασκόβου, λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχεται η συνοριακή μεθόριος από πρόσφυγες και μετανάστες που κατευθύνονται από την Τουρκία προς τη Βουλγαρία. Η χώρα έχει ορθώσει αγκαθωτό φράχτη σε μήκος 200 χιλιομέτρων στα σύνορα της με την Τουρκία. Στο μεταξύ, Ελλάδα και Βουλγαρία συντονίζουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το θέμα τέθηκε επί τάπητος χθες κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο Βούλγαρος ομόλογός του, Ιβάν Δεμερτζίεφ, με τους δύο υπουργούς να υπογραμμίζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται.

…Συνολικά 92 άτομα διασώθηκαν στην ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που πραγματοποιήθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή 65 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, στη Μεσσηνία, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Μεταξύ τους κι οι τρεις διακινητές.

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα ότι, έπειτα από σύσκεψη με τις πρυτανικές αρχές τεσσάρων ΑΕΙ, θα αποσύρει την πανεπιστημιακή αστυνομία από τους χώρους των Πανεπιστημίων, με την αιτιολογία ότι υπάρχει έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής.
“Οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ) που έχουν οριστεί”. Συνεπώς, τονίζεται, “σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”.

Στην υπόθεση των παρακολουθήσεων: Νέα στοιχεία έδωσε στον Εισαγγελία ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, για την υπόθεση της παρακολούθησής του, την οποία είχε καταγγείλει πριν λίγες ημέρες.
Όπως σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωσ, ένα από αυτά είναι η πιστοποίηση από το citizen lab του Καναδά ότι τα μηνύματα αυτά είναι μηνύματα επιμόλυνσης με Predator.

“Φλέγεται” το Ιράν, με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί – συνολικά 36 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί στις επιχειρήσεις καταστολής, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα με έδρα τη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, ο στρατός του Ιράν προειδοποίησε σήμερα ότι θα «αντιμετωπίσει τους εχθρούς» για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ειρήνη στη χώρα, κάνοντας λόγο για “μοχθηρή στρατηγική του εχθρού προκειμένου να αποδυναμώσει το Ισλαμικό Καθεστώς.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν με πυρηνικά όπλα και ότι η ανοιχτή αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας. Με φόντο τις έντονες αντιδράσεις της Δύσης ξεκίνησε το πρωί η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις ουκρανικές περιοχές που ελέγχονται πλήρως ή εν μέρει από τον ρωσικό στρατό, με στόχο την προσάρτησή τους στη Ρωσία. Η διαδικασία εξελίσσεται σε Ντονέτσκ, Λουχάνγκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια και αναμένεται να διαρκέσει ως τις 27 Σεπτεμβρίου. Ρώσοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης. Συνολικά 7.000 Ρώσοι πέρασαν τα σύνορα με τη Φινλανδία χθες, με το Ελσίνκι να εξετάζει τον αποκλεισμό της εισόδου στο έδαφός της περισσότερων Ρώσων. Tην ίδια ώρα, κατά 43% αυξάνονται οι αμυντικές δαπάνες στον ρωσικό προϋπολογισμό.

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, με αφορμή την δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων με αποτέλεσμα πάνω από 3.000 παιδιά να περιμένουν να χειρουργηθούν. Απαντώντας, ο υπ. Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε ότι έχουν προκηρυχθεί θέσεις στο “Αγία Σοφία” για αναισθησιολόγους και λοιπές θέσεις κι ότι μέχρι τότε το νοσοκομείο ενισχύεται με τη μετακίνηση αναισθησιολόγων. Συμπλήρωσε ότι η λίστα αναμονής χειρουργείων που παρέδωσε η κυβέρνησή του κ. Τσίπρα το 2019 ήταν 2.853 χειρουργεία, και κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος.

Τη δυνατότητα στους κατοίκους ορεινών περιοχών της χώρας να προβούν, είτε οργανωμένα ως κοινότητα είτε ατομικά, στην υλοτόμηση ξυλείας, υπό την εποπτεία των οικείων δασικών υπηρεσιών, για να καλύψουν τις ανάγκες για τη χειμερινή περίοδο δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σχετική εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς. Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος ήδη, διατίθενται δωρεάν καυσόξυλα από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς Εργασίας (ΔΑΣΕ) προς τους κατοίκους σε όλη την Ελλάδα.

Κλειστοί και πάλι στο Σαββατοκύριακο οι σταθμοί του μετρό Νίκαια, Κορυδαλλός και Αγία Βαρβάρα, λόγω δοκιμών για την επέκταση των δρομολογίων προς Πειραιά. Η γραμμή 3 θα λειτουργεί στο τμήμα «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ», ενώ οι επιβάτες στο υπόλοιπο τμήμα θα εξυπηρετούνται από την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή “Χ50 Αγ. Μαρίνα – Νίκαια”.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται στην Τσεχία κατέκτησε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών.

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου – 20 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα