back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Παραμένει αυξημένη η κίνηση στην άνοδο του Κηφισού από το Μοσχάτο έως τη Λένορμαν και στην κάθοδο ,από τη Λυκόβρυση έως το Περιστέρι. Χαμηλές ταχύτητες και στην Αθηνών – Κορίνθου, στην είσοδο και στην έξοδο, στο ύψος της Χαλυβουργικής.

Την εμπρηστική ρητορική συντηρεί ο Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη. Σε ανάρτησή του, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι».

 

Ηχηρή και ξεκάθαρη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις αναμένεται να δώσει στις εννέα και μισή το βράδυ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ,από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ .

 

Mιλώντας χθες στο CNN, o Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε λόγο για “Fake news” από την Άγκυρα όσον αφορά το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι “έχουμε σώσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες”. Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία να συμμορφωθεί με τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου και το Δίκαιο της Θάλασσας .Ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο.

Σε κατάσταση «μερικής έκτακτης ανάγκης» λόγω της αυξημένης προσφυγικής-μεταναστευτικής πίεσης στα σύνορα της με την Τουρκία, κήρυξε η Βουλγαρία, την μεθόριο στην περιοχή του Χάσκοβο.

 

Η Βουλγαρία έχει ορθώσει αγκαθωτό φράχτη σε μήκος 200

χιλιομέτρων στα σύνορα της με την Τουρκία. Ωστόσο, οι ροές αυξάνονται και καταγράφονται έντονες διαμαρτυρίες κάτοικων της μεθορίου για κλοπές, επιθέσεις, και εμπρησμούς ,που αποδίδουν στους αλλοδαπούς που εισέρχονται παράνομα.

 

Το θέμα των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα σύνορα των δυο χωρών συζήτησαν στον Έβρο οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και Δημόσιας Τάξης της Βουλγαρίας Ιβάν Δεμερτζίεφ, υπογραμμίζοντας την ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σύνορα.

 

Συνολικά 92 άτομα διασώθηκαν στην ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που πραγματοποιήθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή ,νοτιοδυτικά της Πύλου, στη Μεσσηνία. Μεταξύ τους κι οι τρεις διακινητές.

 

Νέα στοιχεία έδωσε στον Εισαγγελία ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, για την υπόθεση της παρακολούθησής του, την οποία είχε καταγγείλει πριν λίγες ημέρες. Όπως σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση, ένα από αυτά είναι η πιστοποίηση από το citizen lab του Καναδά ότι τα μηνύματα αυτά είναι μηνύματα επιμόλυνσης με Predator.

 

“Φλέγεται” το Ιράν, με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί . 36 άνθρωποι έχουν -μέχρι στιγμής- σκοτωθεί στις επιχειρήσεις καταστολής, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα με έδρα τη Νέα Υόρκη.

 

Παράλληλα, ο στρατός του Ιράν προειδοποίησε σήμερα ότι θα «αντιμετωπίσει τους εχθρούς» για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ειρήνη στη χώρα, κάνοντας λόγο για “μοχθηρή στρατηγική του εχθρού προκειμένου να αποδυναμώσει το Ισλαμικό Καθεστώς.

 

“Η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν με πυρηνικά όπλα” δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, επισημαίνοντας ότι η ανοιχτή αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας.

 

Εως τις 27 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε Ντονέτσκ, Λουχάνγκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια , ουκρανικές περιοχές που ελέγχονται από τον ρωσικό στρατό, με στόχο την προσάρτησή τους στη Ρωσία και ενώ συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις από τη Δύση.

 

Δριμεία επίθεση κατά του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, με αφορμή την δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων με αποτέλεσμα πάνω από 3.000 παιδιά να περιμένουν να χειρουργηθούν.

 

Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε ότι έχουν προκηρυχθεί θέσεις στο “Αγία Σοφία” για αναισθησιολόγους και λοιπές θέσεις κι ότι μέχρι τότε το νοσοκομείο ενισχύεται με τη μετακίνηση αναισθησιολόγων.

Κλειστοί και πάλι στο Σαββατοκύριακο οι σταθμοί του μετρό Νίκαια, Κορυδαλλός και Αγία Βαρβάρα, λόγω δοκιμών για την επέκταση των δρομολογίων προς Πειραιά. Η γραμμή 3 θα λειτουργεί στο τμήμα «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ», ενώ οι επιβάτες στο υπόλοιπο τμήμα θα εξυπηρετούνται από την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή “Χ50 Αγ. Μαρίνα – Νίκαια”.

 

 

Συνελήφθη στο Περιστέρι 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος λίγο νωρίτερα διέπραξε ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Σεπόλια . Στην κατοχή του βρέθηκε όπλο και χρηματικό ποσό, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του και σε άλλες ληστείες.

 

 

Συνεχίζονται οι κοινωνικές δράσεις του δήμου Αθηναίων.

 

 

Ως «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» χαρακτήρισαν οι Παλαιστίνιοι την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, να μεταφέρει την πρεσβεία του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται στην Τσεχία κατέκτησε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός, αύριο, στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου

18 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα