back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

«Είναι δύσκολο να αποκατασταθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αν η Άγκυρα συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση με μέλη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.
Αν η Τουρκία συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι θα απομονωθεί και από την Ευρώπη και από τις ΗΠΑ, σημείωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι είναι ο ίδιος είναι ανοιχτός στο διάλογο, όχι όμως ο κ. Ερντογαν.
Επανέλαβε ότι υπάρχει μόνο ένα πλαίσιο κανόνων για την επίλυση διαφορών, το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Σε λίγη ώρα, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΓΣ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Με συλλήψεις δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και ακτιβιστών επιχειρεί το καθεστώς του Ιράν να καταστείλει τις διαδηλώσεις που συνεχίζονται για 7η ημέρα, μετά το θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί. Μέχρι στιγμής 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις καταστολής.
Την ανησυχία του εκφράζει ο γγ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «για τις αναφορές για ειρηνικές διαδηλώσεις που αντιμετωπίζονται με υπερβολική χρήση βίας που οδηγεί σε δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς». Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι αίρουν ορισμένες από τις εμπορικές κυρώσεις που είχαν επιβάλει στο Ιράν, ώστε οι τεχνολογικές εταιρείες να προσφέρουν πλατφόρμες και υπηρεσίες που θα επιτρέψουν στους Ιρανούς να αποκτήσουν πρόσβαση στο Ίντερνετ. ΑΠΕ

Το πρόβλημα των ελλείψεων σε υγειονομικό προσωπικό επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκεπτόμενος το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «πλήγμα αξιοπρέπειας το 2022 να υπάρχουν 3.000 παιδιά σε αναμονή για χειρουργείο». Το υπουργείο Υγείας λέει ότι η λύση είναι οι πολίτες να πάνε απλά στα ιδιωτικά νοσοκομεία» υπογράμμισε, ενώ ζήτησε άμεση επίταξη αναισθησιολόγων με ειδίκευση σε βρέφη.
Έχουν προκηρυχθεί θέσεις, μέχρι τότε το Νοσοκομείο ενισχύεται με τη μετακίνηση αναισθησιολόγων η απάντηση του Υπουργού Υγείας.

Οι ηγέτες των χωρών της G7, των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, καταδίκασαν τα εν εξελίξει δημοψηφίσματα» της Ρωσίας σε τέσσερις κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια της Μόσχας να δημιουργήσει ένα «ψευδές» πρόσχημα για την αλλαγή του καθεστώτος των ουκρανικών εδαφών. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ εξαπέλυσε μύδρους κατά της Ουκρανίας και της Δύσης. «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Ουκρανία έχει γίνει ένα εντελώς ολοκληρωτικό κράτος που μοιάζει με ναζί, όπου καταπατούνται οι κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».
Την ίδια ώρα, στα αεροδρόμια και τα χερσαία σύνορα της Ρωσίας επικρατεί χάος, από πολίτες που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα, για να αποφύγουν την επιστράτευση.

Τον διακεκριμένο Αμερικανό ποιητή Ντέινα Τζόια, βράβευσε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, καθώς σήμερα ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης με τη συμμετοχή δεκάδων Ελλήνων και ξένων ποιητών από 13 χώρες, και το οποίο συνδιοργανώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και το δήμο Αθηναίων.
Ο κ Μπακογιάννης εξέφρασε τον θαυμασμό του προς το έργο του Ντέινα Τζόια, τονίζοντας πως ο ποιητής κολυμπάει κόντρα στα στερεότυπα που θέλουν τους ποιητές απομονωμένους σε σχέση με όσα συμβαίνουν στον έξω κόσμο.

Κλειστοί και αυτό το Σαββατοκύριακο οι σταθμοί του μετρό Νίκαια, Κορυδαλλός και Αγία Βαρβάρα, λόγω δοκιμών για την επέκταση των δρομολογίων προς Πειραιά. Η γραμμή 3 θα λειτουργεί στο τμήμα «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ», ενώ οι επιβάτες στο υπόλοιπο τμήμα θα εξυπηρετούνται από την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή “Χ50 Αγ. Μαρίνα – Νίκαια”.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα