back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ικανοποιημένες οι τοπικές κοινωνίες από το North Evia-Samos Pass – Αισιοδοξία για τον Οκτώβριο

Διαβάστε επίσης

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού για τα αποτελέσματα του προγράμματος North Evia-Samos Pass και στις δύο περιοχές ενώ αναμένουν ότι και η 4η φάση του προγράμματος, που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα δώσει επιπλέον οικονομική ανάσα στα νησιά και τον Οκτώβριο.

Η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει στο vouchers.gov.gr στις 12.00 το μεσημέρι και θα παραμείνει ανοικτή ως και τις 10 Οκτωβρίου 2022 εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα τα voucher. Συγκεκριμένα αφορούν 2.679 κάρτες των 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και 1.170 κάρτες των 300 ευρώ για τη Σάμο. Σημειώνεται πως η άυλη ψηφιακή κάρτα της 4ης Φάσης (Οκτωβρίου) μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι 31/10/2022.

«Ήταν ένα πολύ καλό πρόγραμμα για την Βόρεια Εύβοια. Είχε θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της περιοχής σε όλες τις φάσεις του, από τον Ιούνιο που ξεκίνησε και θεωρώ πως θα βοηθήσει και τον Οκτώβριο δίνοντας κίνητρο στον κόσμο να μας επισκεφτεί τα Σαββατοκύριακα, το τριήμερο της 28ης κλπ.», τονίζει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού Θεόδωρος Ρουμελιώτης. «Όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού και κυρίως της εστίασης δηλώνουν ικανοποιημένοι από την ώθηση πού έδωσε το North Evia-Samos Pass στην περιοχή μας, ιδίως τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Ηταν μια ανάσα για την τοπική κοινωνία».

«Το North Evia-Samos Pass προσέφερε πολύ σημαντική ώθηση στην φετινή τουριστική κίνηση της Σάμου. Αναμένουμε να γίνει το ίδιο και τον Οκτώβριο με τη 4η φάση του προγράμματος» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σάμου Γιώργος Χατζηδημητρίου. «Τα ξενοδοχεία τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο άγγιξαν πληρότητες της τάξης του 95 – 96%. Ενδεικτικά θα σας πω ότι αυτή τη περίοδο καταγράφονται μεγάλες πληρότητες στις αεροπορικές πτήσεις για τη Σάμο. Όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί βοηθήθηκαν από την ενέργεια αυτή».

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα