back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπερλουσκόνι: Ο Πούτιν βρέθηκε σε δραματική κατάσταση

Διαβάστε επίσης

Λίγες ώρες πριν από την ολοκλήρωση της ιταλικής προεκλογικής εκστρατείας, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και νυν αρχηγού του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με αναφορά στο Ουκρανικό και στις κινήσεις του Ρώσου προέδρου Βλαδίμιρ Πούτιν.

Πιο αναλυτικά, ο «Καβαλιέρε» μιλώντας στην ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai, δήλωσε:

«Ο Πούτιν βρέθηκε σε μια δύσκολη, δραματική κατάσταση. Η αντιπροσωπεία των δυο φιλορωσικών δημοκρατιών του Ντονμπάς, πήγε στην Μόσχα, μίλησε με όλους -με τα ραδιόφωνα, τον Τύπο και τις τηλεοράσεις, με τα στελέχη του κόμματος- και στην συνέχεια πήγαν όλοι μαζί στον Πούτιν και του είπαν: “Ο Ζελένσκι αύξησε τις επιθέσεις των δυνάμεών του στα σύνορά μας. Φτάσαμε τους 16.000 νεκρούς. Σε παρακαλούμε να μας υπερασπίσεις, διότι, αλλιώς, δεν ξέρουμε πού μπορεί να φτάσουμε. Ο Πούτιν ωθήθηκε από τον ρωσικό λαό, από το κόμμα και τους υπουργούς του, να εφεύρει αυτή την ειδική επιχείρηση. Οι ρωσικές δυνάμεις, μέσα σε μια εβδομάδα έπρεπε να μπουν στο Κίεβο, να αντικαταστήσουν με μια κυβέρνηση καλών ανθρώπων τον Ζελένσκι και μετά από άλλη μια εβδομάδα να γυρίσουν σπίτι τους».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφερόμενος πάντα στην ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, συνέχισε και υπογράμμισε:

«Οι ρωσικές δυνάμεις, όμως, συνάντησαν απρόβλεπτη αντίσταση από μέρους των ουκρανικών, οι οποίες στηρίχθηκαν με κάθε είδους όπλα από την Δύση. Τώρα ο πόλεμος ξεπέρασε τις διακόσιες ημέρες, κάθε ημέρα ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται και η κατάσταση στην Ουκρανία είναι όλο και πιο δύσκολο να μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο, διότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι διάσπαρτες σε όλη την Ουκρανία, ενώ θεωρώ ότι έπρεπε να περιοριστούν μόνον στην περιοχή γύρω από το Κίεβο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα