back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Το Ρωσικό Κοινοβούλιο με συνοπτικές διαδικασίες ψήφισε την τροποποίηση του ποινικού κώδικα για την αυστηροποίηση των ποινών για τη λιποταξία . Η τροποποίηση δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης, κάτι που σημαίνει ότι έχει ήδη τεθεί σε ισχύ. Προβλέπεται κάθειρξη 10 ετών για όποιους λιποτακτούν, πηγαίνουν «χωρίς έγκριση» στον εχθρό, αρνούνται να πολεμήσουν ή παρακούουν τις εντολές σε περιόδους επιστράτευσης. Η λεηλασία τιμωρείται επίσης με ποινή κάθειρξης έως 15 ετών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Πούτιν υπέγραψε επίσης έναν νόμο με τον οποίο διευκολύνεται η χορήγηση της ρωσικής υπηκοότητας σε αλλοδαπούς που θα δεσμευτούν να υπηρετήσουν τουλάχιστον για έναν χρόνο στον στρατό.

Επίσης η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι αντικαθιστά τον επικεφαλής της στρατιωτικής επιμελητείας, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις της στην Ουκρανία εμφανίζουν δυσκολίες στον τομέα αυτόν. Ο στρατηγός Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του υφυπουργού Άμυνας λόγω της «μετάθεσής του σε άλλη θέση», ανέφερε το υπουργείο, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις. Θα αντικατασταθεί από τον συνταγματάρχη Μιχαήλ Μιζίντσεφ ο οποίος «θα είναι υπεύθυνος για τον υλικοτεχνικό ανεφοδιασμό των ενόπλων δυνάμεων» πρόσθεσε.

“Κόκκινη γραμμή” χαρακτήρισε την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας ο πρωθυπουργός από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε τις τουρκικές προκλήσεις και επανέλαβε ότι παραμένει ανοιχτός σε διάλογο με την Άγκυρα.

“Ο πρόεδρος μας δεν αποκλείει κανέναν. Αν γίνει ένα βήμα, ο πρόεδρός μας κάνει δύο βήματα” δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιας συνάντησης Ερντογάν– Μητσοτάκη στην Πράγα.

Η Άγκυρα πάντως επιμένει στην εμπρηστική ρητορική. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του στη Χουριέτ, κάνει λόγο για «δικαίωμα αυτοάμυνας», αμφισβητώντας εκ νέου την κυριαρχία ελληνικών νησιών.

Το πρωί εξάλλου, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε στις 9 και10 και στις 9 και 24 το πρωί, πάνω από την Κανδελιούσσα, στα 15.000 πόδια.

Εθνικές εκλογές αύριο στην Ιταλία. Η Τζόρτζια Μελόνι αναμένεται να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας , καθώς οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν σαφή νίκη του κόμματος των “Αδελφών της Ιταλίας”. Μαζί με το κεντροδεξιό κόμμα Forza Italia του Μπερλουσκόνι και τη Λέγκα, του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια συμμαχία που θα συγκέντρωνε πάνω από τις μισές ψήφους, άρα και την επόμενη κυβέρνηση. Αν συμβεί αυτό, τότε θα έρθει στην εξουσία στη Ρώμη μια κυβέρνηση που ανήκει σταθερά στο δεξιό φάσμα, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καραούλια Ναυπακτίας κοντά στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Ωστόσο εξακολουθεί η διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αντρρίου – Ναυπάκτου και στα δύο ρεύματα . Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν έξι αεροσκάφη.

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο 50χρονου τα ξημερώματα στον Κεραμεικό. Η αρχική εικόνα από την αστυνομία ήταν ότι ο άνδρας ξυλοκοπήθηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Ωστόσο στη συνέχεια οι γιατροί στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου διεκομίστηκε, ενημέρωσαν τους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών, ότι ο 50χρονος πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Στην υπόθεση θα ρίξει φως η νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργηθεί .

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο μείωσης των δημοτικών τελών ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κύριος Μπακογιάννης σημείωσε ότι αυτό αποτελεί το στοίχημα μετά το πάγωμα των δημοτικών τελών και αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που επιφέρει για το ενεργειακό κόστος, ο έλεγχος του δημοτικού φωτισμού και το πρόγραμμα αντικατάστασης των ηλεκτρικών λαμπτήρων με τύπου Led.

Για μία ώρα ακόμη ο Αθήνα 9.84 θα εκπέμπει ζωντανά από το Σύνταγμα συμμετέχοντας στην εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών µε στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση του κοινού γύρω από θέματα υποστήριξης των συνανθρώπων µας µε άνοια και των φροντιστών τους. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συμβολική πορεία από το Σύνταγμα ως το Ζάππειο και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Στέφανο Κορκολή.

Κλειστοί σήμερα και αύριο οι σταθμοί του μετρό Νίκαια, Κορυδαλλός και Αγία Βαρβάρα, λόγω δοκιμών για την επέκταση των δρομολογίων προς Πειραιά. Οι επιβάτες εξυπηρετούνται από την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή “Χ50 Αγ. Μαρίνα – Νίκαια”.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει την Κύπρο, απόψε στις 10 παρά τέταρτο, στη Λάρνακα, για την 5η αγωνιστική του Nations League.

Στο μπάσκετ και τον τελικό του τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στις 9 στο ΟΑΚΑ την Αρμάνι Μιλάνο.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα