back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Στο ρυθμό των εθνικών εκλογών ζει από το πρωί η γειτονική Ιταλία. Με βάση τα τελευταία στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία καλύπτουν το 95% των δήμων της χώρας, η προσέλευση στις κάλπες, στις 12 το μεσημέρι, διαμορφώθηκε στο 19,09%.

Οι κάλπες θα κλείσουν τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, πρωθυπουργός αναμένεται να αναδειχθεί η ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι των Αδελφών της Ιταλίας, με κυβερνητικούς εταίρους τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και τη Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η Μελόνι ανέβαλε την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος για αργά το βράδυ, καθώς όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το εκλογικό τμήμα που θα ψήφιζε στη Ρώμη είχε κατακλυστεί από μεγάλο αριθμό φωτογράφων και δημοσιογράφων και δεν ήθελε να προκαλέσει προβλήματα στους υπόλοιπους ψηφοφόρους.

Ρητορική έντασης συντηρεί για ακόμη μία ημέρα η τουρκική πλευρά, δημοσιεύοντας εικόνες από drone που -κατά την Άγκυρα- δείχνουν ότι η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, στρατιωτικοποιώντας τη Λέσβο και τη Σάμο.

Διευκρινίσεις για το ποσοστό αύξησης των συντάξεων έδωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως τόνισε η αύξηση, που θα δοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2023, συνδέεται με τον τιμάριθμο και την ανάπτυξη και το ποσοστό της θα προσδιοριστεί μόλις ανακοινωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ τα επίσημα στοιχεία για την αύξηση του ΑΕΠ και την αύξηση του τιμαρίθμου την τρέχουσα χρονιά.

Ώρες αγωνίας για τους συγγενείς της 48χρονης στην Ευρυτανία τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Όπως έγινε γνωστό, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών παρέχει συνδρομή στις έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό της στη Λίμνη των Κρεμαστών μετά και το αδιευκρίνιστο εύρημα, χθες, από τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ. Πρόκειται για τετραμελές εξειδικευμένο κλιμάκιο του λιμενικού σε βαθιές καταδύσεις που βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες.

Στην Ουκρανία, οι φιλορωσικές αρχές της Χερσώνας κατηγόρησαν σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι έπληξαν με πύραυλο ένα ξενοδοχείο στην κατεχόμενη πόλη, στα νότια της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Εξάλλου το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις γύρω από τον σταθμό πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια και εξαπέλυσαν οκτώ «καμικάζι» μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εργοστάσιο. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις τα κατέρριψαν και τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Τελευταία ημέρα σήμερα για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς που γιορτάζεται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία του κράτους. Πλήθος κόσμου, τουρίστες αλλά και κάτοικοι της Αττικής, έχουν συγκεντρωθεί, από το πρωί στο μουσείο της Ακρόπολης, περιμένοντας στην ουρά, προκειμένου να επισκεφτούν πρώτοι τον αρχαιολογικό χώρο του μουσείου, καθώς η είσοδος, για το συγκεκριμένο μουσείο, είναι δωρεάν μόνο από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Κλειστοί και σήμερα οι σταθμοί του μετρό Νίκαια, Κορυδαλλός και Αγία Βαρβάρα, λόγω δοκιμών για την επέκταση των δρομολογίων προς Πειραιά. Οι επιβάτες εξυπηρετούνται από την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή “Χ50 Αγ. Μαρίνα – Νίκαια”.

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα