back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Οριοθετήθηκε άμεσα η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Μαραθώνα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην περιοχή Βρανάς του Μαραθώνα και καίει ελιές και χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα ενώ έχουν κινητοποιηθεί 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στο ρυθμό των εθνικών εκλογών ζει από το πρωί η γειτονική Ιταλία. Με βάση τα τελευταία στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία καλύπτουν το 95% των δήμων της χώρας, η προσέλευση στις κάλπες, στις 12 το μεσημέρι, διαμορφώθηκε στο 19,09%. Οι κάλπες θα κλείσουν τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, πρωθυπουργός αναμένεται να αναδειχθεί η ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι των Αδελφών της Ιταλίας, με κυβερνητικούς εταίρους τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και τη Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

 

Ρητορική έντασης συντηρεί για ακόμη μία ημέρα η τουρκική πλευρά, δημοσιεύοντας εικόνες από drone που -κατά την Άγκυρα- δείχνουν ότι η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, στρατιωτικοποιώντας τη Λέσβο και τη Σάμο.

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί ζήτησε από τις δυνάμεις της τάξης να αντιμετωπίσουν «αποφασιστικά» τις διαδηλώσεις στη χώρα, έπειτα από εννέα ημέρες κινητοποιήσεων με αφορμή τον θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί που είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών. Σύμφωνα, με την ιρανική ανθρωπιστική οργάνωση Iran Human Rights (IHR), που εδρεύει στην Νορβηγία, στη διάρκεια των διαδηλώσεων έχουν χάσει τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά 59 πολίτες.

Ώρες αγωνίας για τους συγγενείς της 48χρονης στην Ευρυτανία τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Όπως έγινε γνωστό, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών παρέχει συνδρομή στις έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό της στη Λίμνη των Κρεμαστών μετά και το αδιευκρίνιστο εύρημα, χθες, από τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ. Πρόκειται για τετραμελές εξειδικευμένο κλιμάκιο του λιμενικού σε βαθιές καταδύσεις που βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες.

Στην Ουκρανία, οι φιλορωσικές αρχές της Χερσώνας κατηγόρησαν σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι έπληξαν με πύραυλο ένα ξενοδοχείο στην κατεχόμενη πόλη, στα νότια της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Εξάλλου το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις γύρω από τον σταθμό πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια και εξαπέλυσαν οκτώ «καμικάζι» μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εργοστάσιο. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις τα κατέρριψαν και τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Τελευταία ημέρα σήμερα για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς που γιορτάζεται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία του κράτους. Πλήθος κόσμου, τουρίστες αλλά και κάτοικοι της Αττικής, έχουν συγκεντρωθεί, από το πρωί στο μουσείο της Ακρόπολης, περιμένοντας στην ουρά, προκειμένου να επισκεφτούν πρώτοι τον αρχαιολογικό χώρο του μουσείου, καθώς η είσοδος, για το συγκεκριμένο μουσείο, είναι δωρεάν μόνο από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Κλειστοί και σήμερα οι σταθμοί του μετρό Νίκαια, Κορυδαλλός και Αγία Βαρβάρα, λόγω δοκιμών για την επέκταση των δρομολογίων προς Πειραιά. Οι επιβάτες εξυπηρετούνται από την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή “Χ50 Αγ. Μαρίνα – Νίκαια”.

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα