back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος οι σημερινές εκλογές στη γειτονική Ιταλία . Αυτή την ώρα ουρές έχουν σχηματίσει οι ψηφοφόροι στα εκλογικά κέντρα της Ρώμης, ενώ όπως όλα δείχνουν ανοίγει ο δρόμος για την επικράτηση της ακροδεξιάς, Τζόρτζια Μελόνι . Θα πρόκειται για την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Ιταλίας, στην πιο δεξιά κυβέρνηση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με κυβερνητικούς εταίρους τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και τη Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.  

 Ρητορική έντασης συντηρεί για ακόμη μία ημέρα η τουρκική πλευρά, δημοσιεύοντας εικόνες από drone που -κατά την Άγκυρα- δείχνουν ότι η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, στρατιωτικοποιώντας τη Λέσβο και τη Σάμο.  

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί ζήτησε από τις δυνάμεις της τάξης να αντιμετωπίσουν «αποφασιστικά» τις διαδηλώσεις στη χώρα, έπειτα από εννέα ημέρες κινητοποιήσεων με αφορμή τον θάνατο της νεαρής  Μαχσά Αμινί που είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών. Σύμφωνα, με την ιρανική ανθρωπιστική οργάνωση Iran Human Rights (IHR), που εδρεύει στην Νορβηγία, στη διάρκεια των διαδηλώσεων έχουν χάσει τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά 59 πολίτες. 

Ώρες αγωνίας για τους συγγενείς της 48χρονης στην Ευρυτανία τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Όπως έγινε γνωστό, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών παρέχει συνδρομή στις έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό της στη Λίμνη των Κρεμαστών μετά και το αδιευκρίνιστο εύρημα, χθες, από τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ. Πρόκειται για τετραμελές εξειδικευμένο κλιμάκιο του λιμενικού σε βαθιές καταδύσεις που βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες. 

Στην Ουκρανία, οι φιλορωσικές αρχές της Χερσώνας κατηγόρησαν σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι έπληξαν με πύραυλο ένα ξενοδοχείο στην κατεχόμενη πόλη, στα νότια της χώρας,  με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Εξάλλου το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις γύρω από τον σταθμό πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια και εξαπέλυσαν οκτώ «καμικάζι» μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εργοστάσιο. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις τα κατέρριψαν και τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα. 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας σε συνέντευξή της στο CNN δήλωσε ότι η χώρα της και οι σύμμαχοί της δεν θα πρέπει να ακούν τις «προσπάθειες εκφοβισμού» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν αφότου κήρυξε μερική επιστράτευση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων ενώ προέτρεψε να συνεχιστούν οι  κυρώσεις στη Ρωσία και η στήριξη στην Ουκρανία.  

Με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο, Δευτέρα , στις πέντε το απόγευμα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων  θα γίνει η παρουσίαση της νέας διαδικασίας  των Ψηφιακών Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας» και της εθνικής πύλης αναπηρίας από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη,  

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι πνίγηκαν και δεκάδες άλλοι αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός πλοίου σε ποταμό του Μπαγκλαντές. Στα θύματα περιλαμβάνονται πολλές γυναίκες και παιδιά, ανέφερε ο Τζαχουρούλ Ισλάμ, ο περιφερειακός διοικητής της επαρχίας Παντσαγκάρ, όπου έγινε το ναυάγιο. «Η επιχείρηση διάσωσης των αγνοουμένων, με τη συμμετοχή πυροσβεστών και δυτών, συνεχίζεται», πρόσθεσε. 

 Και ο καιρός…  

Αραιές νεφώσεις για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα